Annonce
Dalum Hjallese Avis

Odense Zoo lukker fra fredag - lysaftener aflyst

Zoo-direktør Bjarne Klausen tror på, at restriktionerne forlænges yderligere. Foreløbig har Odense Zoo fået påbud om at lukke 8.-17. januar. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Odense Zoo er ramt af nye corona-restriktioner og har valgt helt at aflyse de populære lysaftener.

Odense: De seneste år har lysaftener været et stort hit for Odense Zoo på en årstid, hvor det ellers er relativt småt med publikum. Men i år har Zoo helt valgt at aflyse lysaftenerne.

Det sker som en konsekvens af de nye, skærpede covid-19-restriktioner. I første omgang har landets dyreparker og zoologiske haver fået påbud om at holde lukket fra 8. januar til 17. januar, men zoo-direktør Bjarne Klausen tror ikke på, at restriktionerne bliver løftet foreløbig.


Annonce

Det kommer jo ikke som et chok, og vi kunne mærke nettet strammes mere og mere.

Bjarne Klausen, direktør Odense Zoo


Lysaftenerne skulle have haft premiere i lørdags og derefter foregå hver lørdag i januar og februar samt hver aften i vinterferien. Og fordi man skulle bestille billet på forhånd til lysafterne, ville det blive vanskeligt at håndtere forlængelser af restriktionerne og dermed fremtidige aflysninger af lysafterne.

Derfor har man, fortæller Bjarne Klausen, valgt helt at droppe de populære aftener, hvor der ellers er længe åbent i en illumineret have.

Intet chok

Foreløbig ligger det altså fast, at der ikke bliver lysaftener, og at Odense Zoo er lukket helt foreløbig fra 8. til 17. januar.

- Det kommer jo ikke som et chok, og vi kunne mærke nettet strammes mere og mere, siger Bjarne Klausen, der arbejder ud fra en antagelse om, at kravet om lukning bliver forlænget.

Bortset fra skolernes vinterferie - 13. - 21. februar i år - plejer Odense Zoo ikke at have voldsomt mange gæster i de to vintermåneder. Typisk 35-40.000 fortæller Bjarne Klausen.

Derfor rammer en lukning ikke så hårdt, som hvis det havde været senere på sæsonen. Under sidste års nedlukning gik Odense Zoo blandt andet glip af påskeferien, som normalt ellers er yderst velbesøgt. Og for at strø salt i såret var det oven i købet fremragende vejr i foråret.

Annonce

Muligt nødberedskab

Om restriktionerne rækker helt ind i årets påskeferie - 27. marts - 5. april - er det naturligvis for tidligt at spå om, men i det mindste kan Odense Zoo trække på erfaringerne fra forårets nedlukning.

- Vi er i gang med at finde ud af, om vi skal sende medarbejdere hjem, siger Bjarne Klausen.

- Hvis vi vidste, vi kun skulle have lukket indtil 17. januar, ville det ikke kunne betale sig i forhold til alt papirarbejdet, tilføjer zoo-direktøren, der dog som nævnt  tror, at kravet om lukning bliver forlænget.

Sidste år brugte zoologiske haver og dyreparker en masse tid på at forhandle med myndighederne omkring kompensationer set i forhold til, at man af hensyn til dyrene var nødt til at have et antal folk på arbejde.

Disse detaljer er på plads, så Odense Zoo er klar til at sende en del ansatte hjem og samtidig opretholde et nødberedskab, som selvfølgelig primært er dyrepassere.

Heldigvis er det sådan, fortæller Bjarne Klausen, at det ikke er navngivne personer, man skal sende hjem, hvis det kommer dertil.

- Vi har nogle forskellige højt specialiserede teknikere, og det kan sagtens være sådan, at en af dem kan arbejde tre dage i en uge og en anden i to dage, siger zoo-direktøren.

Men foreløbig er det endnu ikke vedtaget, om Odense Zoo skal begynde at sende medarbejdere hjem. Men en komplet lukning fra 8. til 17. januar samt en aflysning af lysafterne ligger altså helt fast.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce