Annonce
Dalum Hjallese Avis

Rekorden blev slået, da aflagte juletræer blev hentet: - Det er helt vildt

Søndag 9. januar lykkedes det fodboldspillerne på U12- og U/13-holdet i SKFIF (Skt. Klemens/Fangel) at samle folks brugte juletræer ind, så de scorede omkring 10.000 kroner i indtjening. Privatfoto
Fodboldspillere fra Skt. Klemens og Fangel var ude at hente juletræer hos folk. Med det frivillige arbejde scorede de 10.000 kroner til klubkassen.

Skt. Klemens/Fangel/Dalum: 10.000 kroner. Det er immervæk en pæn sjat penge.

Søndag 9. januar lykkedes det fodboldspillerne på U12- og U/13-holdet i SKFIF (Skt. Klemens/Fangel) at samle folks brugte juletræer ind, så de scorede omkring 10.000 kroner i indtjening, da de var forbi private beboelser i Skt. Klemens, Fangel, Dalum og lidt i både Bellinge og Sanderum.

Det er efterhånden blevet en årlig tradition. Det er fjerde gang, at juletræshenterne fra SKFIF således var ude at samle juletræer sammen, og i år var der rekord. Det fortæller Allan Petersen, bestyrelsesmedlem i SFFIF. Han var med rundt og hjælpe til på tour de brugt jul'træ.

Annonce

- Det er helt vildt. Vi er oppe at ramme omkring 370 træer. Det er små 11.000 kroner. Vi har så brugt nogle penge på markedsføring og så har vi lånt en trailer, omkring 1000 kroner. Så der er cirka 10.000 kroner i plus, fortæller en glad Allan Petersen.

Han siger, at overskuddet går ubeskåret til drengespillerne til sociale oplevelser, stævner, arrangementer og landskampe, hvad som helst, drengene kan tages med til.

- Vi er en mindre klub, så vi er nødsaget til at lave nogle tiltag, så det også er attraktivt at spille her i stedet for at rykke til f.eks. Sanderum eller Dalum, nævner han.

Det kostede 30 kroner at få hentet sit juletræ, hvorom folk lystigt er danset rundt omkring 24. december til tonerne af "Højt fra træets grønne top" og alle de andre juleslagere. Nogle beboere på ruten gav endda penge, selv om de ikke skulle have hentet et træ, da spillerne - og deres forældre - dukkede op og tog juletræerne med.

En lille smule nervøs

Sidste år blev der hentet 230 juletræer.

Årsagen til rekorden i år mener Allan Petersen skal tilskrives, at folk nu ved, det er blevet en lokal tradition.

Gruppen, der var ude at hente juletræerne er her foreviget. Privatfoto

- Der sker jo altid noget i områderne med tilflyttere og hvad der ellers er, og vi er jo blevet en forholdsvis stor børneforstad, men jeg tror folk ved, det nu er fast. Så de går bare og venter. Og så tror jeg, at corona har gjort nogle ting. Jeg var en lille smule nervøs i år, for 24. december var vi på 67 træer (dvs. tilmeldinger, red.). Jeg tænkte: 'Der er eddermane langt op til 230', som var rekord, siger Allan Petersen.

Heldigvis gik det.

Vi er en mindre klub, så vi er nødsaget til at lave nogle tiltag, så det også er attraktivt at spille her.

Allan Petersen

Der var 12 drenge med samt forældre og lidt søskende. Drengene har været ude med flyers til de fleste postkasser i lokalområdet i løbet af december. Der har også været reklameret for det via flere opslag på Facebook, bl.a. i de lokale grupper i Skt. Klemens og Fangel.

Det er ikke kun pengene, der nok er rare at få, der er det essentielle i det. Det er også vigtigt at vise drengene forståelsen af, hvad "foreningsarbejde betyder", mener Allan Petersen. Han er taknemmelig over, at flere forældre har givet en hånd med og brugt noget af deres weekendtid på det.

Annonce

Dalum kom med

Det var ellers ikke meningen, at de skulle have været forbi Dalum, nævner Allan Petersen.

- I år var det meningen, vi ikke ville have Dalum med, fordi vi havde tre-fire nye, der skulle med ud at køre for første gang, siger Allan Petersen.

Traileren var godt fyldt. Privatfoto

Men da der blev spurgt efter afhentninger i Dalum, gik de med til det.

- I år havde vi 64 træer i Dalum, men det var på 51 veje. Så det tager meget længere tid end det andet, nævner Allan Petersen.

Efter endt job var der varm kakao og friskbagte boller til deltagerne.

For uden mad og drikker duer heltene jo som bekendt ikke.

Annonce
Dalum Hjallese Avis

Læser undrer sig over ruin i udkanten af villakvarter: - Hvad skal der ske der?

Annonce
Dalum Hjallese Avis

Genbrugsbutik donerede 55.000 til kattehjem på et år: Nu udfordrer mangel på frivillige butikkens eksistens

Annonce
Dalum Hjallese Avis

Jørgen har samlet på Coca-Cola-ting i 35 år: Kunne aldrig drømme om at drikke en Pepsi

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Dalum Hjallese Avis

Populært band til Odense: Det svinder ind med Kandis-billetter

Dalum Hjallese Avis

Koncert i kirken

Dalum Hjallese Avis

Masser af boder: Torvedag i Bellinge

Dalum Hjallese Avis

Avisen anmelder: Praktisk, kvadratisk og god - Odenses nye knudepunkt klar til rykind

Dalum Hjallese Avis

Line er sprunget ud som bæredygtig blomsterbonde i udkanten af Odense: - Jeg havde egentlig forestillet mig, at folk ville synes, jeg var småtosset

Dalum Hjallese Avis

En tatovering hjalp Maria til at bearbejde sorgen over sin dødfødte datter: - Lige så snart, jeg kan mærke nålen på min krop, løser det op for noget

Dalum Hjallese Avis

Søren her er en af mændene bag syv nye infotavler i lille landsby

Annonce