Annonce
Dalum Hjallese Avis

Vaccinecenter bygges om til nyt superbørnehus: Giver 100 ekstra vuggestue- og børnehavepladser i Odense

Det er stille dage på vaccinationscentret Athenevænget i Odense. Nu har Odense Kommune planer om at bygge en del af den gamle skole om til et børnehus. Arkivfoto: Michael Bager
En del af den tidligere skole på Athenevænget, der lige nu fungerer som corona-vaccinationscenter, skal efter planen bygges om for at skabe 100 ekstra pladser til de mindste odenseanere i Odense SV.

Dalum: Tusindvis af odenseanere har i over et år rullet ærmerne op og ladet sig vaccinere mod corona-virus på Region Syddanmarks store vaccinationscenter på Athenevænget i Odense SV.

Men nu skal små børn og pædagoger afløse de kittelklædte voksne, når en del af den tidligere skole efter planen skal bygges om til et nyt kæmpe børnehus med plads til både vuggestue- og børnehavebørn. Det oplyser Odense Kommune.

Foruden de 100 pladser til både vuggestue- og børnehavebørn skal der også findes plads til cirka 290 medarbejdere i den udkørende hjemmepleje i Odense SV, som også flytter ind i den tidligere skole.

Annonce

I 2020 besluttede byrådet i Odense, at der skulle etableres flere børnehuse, fordi børnetallet stiger, og ikke mindst i Odense SV har man oplevet en stigende efterspørgsel på pladser, fordi området vokser med nye kvarterer.

Det er ikke ofte, at man får lov at indrette et helt nyt børnehus, hvor man lægger sine værdier og visioner for de yngste ind fra starten

Susanne Crawley Larsen, børn og ungerådmand i Odense

Løser to problemer

Ved både at rykke børnene og hjemmeplejen ind i en del af de 6000 kvadratmeter slår man to fluer med et smæk. Og det glæder de to ansvarlige rådmænd.

- Det er ikke ofte, at man får lov at indrette et helt nyt børnehus, hvor man lægger sine værdier og visioner for de yngste ind fra starten. Mine handler om tryghed, leg og glade barnestemmer. Mange børn er i deres børnehus de fleste af deres vågne timer. Jeg ser det som vores pligt at gøre det trygt og hjemligt, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R).

Børnehuset bliver indrettet, så de omkring 36 vuggestuebørn og 64 børnehavebørn vil have en tryg hverdag i mindre grupper. Og med stisystem, skov og rideskole tæt på er det oplagt, at børnene kommer på udflugter i nærområdet.

Fra skole til børnehus

Bygningen på Athenevænget er oprindeligt bygget som folkeskole, men Klostermarkskolen lukkede i 1989. Siden har den blandt andet været benyttet til Social- og Sundhedsskole og altså senest vaccinationscenter. Region Syddanmark fortsætter foreløbigt i sit lejemål.

Nu forestår processen med at udarbejde en ny lokalplan og sende den i høring. Efter godkendelse af lokalplanen forventes de første børn og voksne at rykke ind på adressen efter sommerferien 2024.

Med budgetforliget i 2022 blev der afsat 93 millioner kroner til at ansætte flere medarbejdere i ældreplejen. Men allerede i dag er der udfordringer med at finde egnede lokaler til personalet, så de har den nødvendige plads til omklædning, faglige møder og frokostpauser. De bedre forhold på Athenevænget vil forbedre arbejdsmiljøet og trivslen hos de cirka 290 medarbejderne i fem udkørende grupper, der kører i Odense SV.

Annonce

Bedre forhold for plejere

- Det er ikke rimeligt, at man som medarbejder skal bekymre sig om, hvorvidt man kan finde et sted at spise sin frokost eller klæde om. De ting skal bare fungere. Det skal de, for at man kan trives, og for at man i stedet kan bruges sin energi på at yde pleje og omsorg til dem, der har brug for det. Athenevænget løser ikke alle vores lokaleudfordringer, men det er et rigtig godt skridt på vejen, siger ældre- og handicaprådmand Brian Dybro (SF).

- De kommende år vil flere og flere ældre få brug for vores hjælp. Det kræver, at vi rekrutterer mere personale, men også at vi kan fastholde de medarbejdere, vi allerede har. Derfor er det helt afgørende, at vi kan sikre medarbejderne nogle ordentlige arbejdsforhold og et godt arbejdsmiljø, siger han.

Inden både børn og hjemmeplejere kan rykke ind skal der laves en lokalplan, der skal i høring. Og først efter sommerferien i 2024 ventes man at kunne tage de nye lokaler i brug.

Vaccinationscentret bliver indtil videre liggende.


Annonce
Dalum Hjallese Avis

Line er sprunget ud som bæredygtig blomsterbonde i udkanten af Odense: - Jeg havde egentlig forestillet mig, at folk ville synes, jeg var småtosset

Annonce
Dalum Hjallese Avis

En tatovering hjalp Maria til at bearbejde sorgen over sin dødfødte datter: - Lige så snart, jeg kan mærke nålen på min krop, løser det op for noget

Annonce
Dalum Hjallese Avis

Søren her er en af mændene bag syv nye infotavler i lille landsby

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Dalum Hjallese Avis

Nyt stort byggemarked åbner snart i Odense

Dalum Hjallese Avis

600 var til infomøde om stort boligbyggeri på Dalum Papirfabrik: Nu melder mægleren om pæn interesse for både at leje og købe

Dalum Hjallese Avis

Odense Zoo har mistet en legende: Verdens ældste pingvin er død - men gode, gamle Olde bliver hængende i haven

Dalum Hjallese Avis

Her bliver man aldrig for gammel til at lære at lave et rullefald: Kampkunst-forening har startet seniorhold - alderspræsidenten er 89 år

Dalum Hjallese Avis

Billetsalget til årets H.C. Andersen Festspil er begyndt

Dalum Hjallese Avis

Startdato for Odenses nye busnet er fundet: Nogle ruter tyvstarter og nedlægges før alle andre

Annonce