Annonce
Dalum Hjallese Avis

Velodrom har lukket - for nu: Kun Kåre kender kaffebarens hemmeligheder

Kåre Loll lover, at Velodrom åbner igen - men for nu er han hemmelighedsfuld omkring, hvad der foregår bag murene i stationsbygningen. Arkivfoto: Kristian Isaksen
For tiden kan du desværre ikke nyde en kop kaffe i de unikke og fredede rammer hos Velodrom Kaffebar i Fruens Bøge. Der bygges om - og kun Kåre Loll ved, hvad det betyder.

Fruens Bøge: I fem år er eksotisk aroma steget til vejrs i Fruens Bøges trækroner fra den gamle stationsbygning.

Det er duften af kaffe, men også duften af vilje, tro og loyalitet. For da Kåre Loll åbnede dørene til Velodrom Kaffebar i 2015 krævede det en sund portion tro på, at der var grundlag for at åbne en café her så langt fra centrums øvrige tilbud.

Han havde viljen til at holde fast i en idé, der umiddelbart vaklede på gyngende grund og han skabte med sit sympatiske sind et åndehul for sine kunder, der er forblevet loyale.

Annonce

Den loyalitet bliver sat på en styrkeprøve i denne tid, hvor Kåre Loll som så mange andre har haft lukket. Til trods for, at han kunne tænde kværnen igen og brillere med sin hældeteknik, så et hjerte bliver fremmanet i bryggens dampende overflade, har han valgt at lade bønnerne blive i posen.

Heller ikke fra salgsvinduet kan man rekvirere det brune hverdagsfix.


Ombygningen sker med respekt for fredningen og historien. Jeg kommer ikke til at lave noget, der er hæmmende for arkitekturen og funktionerne. Bygningens sjæl vil forblive intakt

Kåre Loll


- Jeg synes ikke, jeg kunne styre, hvor mange der kom ind uden, at det ville udgøre en potentiel helbredsrisiko, så jeg valgte i sommer at sælge fra et vindue, men nu hvor det er blevet koldt og kunderne ikke længere kan sidde på de møbler, jeg har sat op udenfor, synes jeg, det var bedre at lukke ned og bruge tiden på at bygge om, fortæller Kåre Loll.

Hemmeligt - for nu

Mange firmaer har set deres snit til at bruge nedlukningsperioden til at renovere - men beskeden vækker alligevel undren. For Fruens Bøge Station er en fredet bygning og der skal ganske særlige årsager til, førend så meget som et dørhængsel kan få tilladelse til udskiftning.

- Ja, man må jo ikke rigtig lave om. Men det har jeg så fået lov til alligevel.

Pause.

Og...?

Velodrom Kaffebar har til huse i den gamle stationsbygning i Fruens Bøge. Foto: Kristian Isaksen

- Og mere vil jeg ikke ud med nu. Folk må vente, siger baristaen, der åbenbart evner at være ligeså hemmelighedsfuld, som han er venlig.

Ved tidligere lejligheder har han nu ellers nok kunnet fortælle vidt og bredt, men i denne sammenhæng er kaffebryggerens mund som en guldgravers si. Alt af værdi forbliver inde bag den horisontale sprække i ansigtet. Tilbage står journalisten med skidtet.

Lidt guldstøv smutter dog igennem skægget.

Fruens Bøge Station

Stationens hovedbygning og varehus er opført i 1876, hvor Svendborgbanen blev oprettet. DSB ejer bygningen.

De er tegnet af H.A.W. Haugsted og blev fredet af Planstyrelsen i 1992.

Efter nedlæggelsen af Brobybanen, som stationen var et knudepunkt på, blev en del af dens hovedspor og nogle sidespor frem til år 2000 brugt af Dalum Papirfabrik, der har transporteret store dele af sin produktion med godstog fra stationen.

Det er muligt at gå på det nedlagte spor fra Skovalleen til papirfabrikken.

Velodrom henviser til den cykelbane der fandtes i området omkring år 1900.

- Ombygningen sker med respekt for fredningen og historien. Jeg kommer ikke til at lave noget, der er hæmmende for arkitekturen og funktionerne. Bygningens sjæl vil forblive intakt, fortæller Kåre Loll, der ikke kan sige, hvornår genåbningen finder sted.

- Men jeg lover, at vi kun er lukket midlertidigt. Og jeg skal nok give besked, når vi åbner igen.

Følg med på Velodrom Kaffebars facebookside, hvor indehaveren fra tid til anden opdaterer på situationen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce