Annonce
Den lille Avis

72.000 i det midtjyske er færdigvaccineret

Omkring 72.000 borgere i Region Midtjylland var 21. marts blevet færdigvaccineret mod covid-19. Det svarer til 5,4 procent af borgerne. Foto: John Randeris
Region Midtjylland har i uge 12 modtaget cirka 19.900 doser vaccine mod covid-19.

Midtjylland: Godt 72.000 borgere i Region Midtjylland var 21. marts blevet færdigvaccineret mod covid-19. Det svarer til 5,4 procent af borgerne.

142.600 borgere, 10,7 procent, har fået det første stik og er dermed i gang med et vaccinationsforløb, oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Regionen modtog i uge 11 cirka 19.900 doser Pfizervaccine. Hovedparten skal bruges til at færdigvaccinere borgere, der har fået første stik. Syv af ti doser skal bruges på revaccination (andet stik).

Onsdag 24. marts blev der frigivet ekstra mange tider til vaccination mandag 12. april. Vaccinesteder landet over tester endnu engang vaccination af mange på én dag: Mandag 12. april tilbyder vaccinestederne i Region Midtjylland vaccination af 20.000 borgere.

Annonce

Brev på vej til borgere i målgruppe 5

En relativt stor del af landets borgere i målgruppe 5 har ikke booket vaccination efter de er inviterede. Målgruppen omfatter personer, som er i særlig risiko for et alvorligt forløb med covid-19. Statens Seruminstitut sender derfor et ekstra brev til de inviterede, der ikke har booket tid fire uger efter, de er inviteret.

Region Midtjylland skriver i denne uge ud til 4800 inviterede borgere i målgruppe 5, der endnu ikke har bestilt tid til vaccination.

De opfordres til at kontakte bookingsupport, hvis de ønsker hjælp til at booke tid til vaccination.

Borgere, der ikke får brev, er ikke i målgruppe 5. Deres invitation til vaccination vil følge den nationale vaccinationskalender.

En fejl har forsinket nogle borgeres invitation til vaccination. Fejlen omfatter borgere i målgruppe 5, hvis cpr-nummer begynder med 0. Alle borgere omfattet af fejlen bliver inviteret til vaccination i e-boks (eller per brev, hvis fritaget for e-post) hurtigst muligt og inden ugen er omme.

I uge 12 fortsatte vaccination og revaccination af borgere i målgrupperne: Borgere over 85 år. Borgere over 65 år, som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp. Personer, som er i særlig risiko for et alvorligt forløb med covid-19. Pårørende til alvorligt syge borgere. Borgere i aldersgruppe 80-84 år. Beboere på sociale botilbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Skov-vandring ved skovmuseum

Den lille Avis

19-årig bestod svendeprøven

Annonce