Annonce
Den lille Avis

Autoværksted i Klovborg venter stadig på en køber

Hanne og Ole Pedersen foran Klovborg Autoværksted, som de har drevet i cirka 40 år. De er klar til at rykke videre, men det har vist sig at være svært at sælge ejendommen. Foto: Peter Hald
Banker og kreditforeninger tøver med at investere i byer som vores, siger Hanne og Ole Pedersen fra Klovborg Autoværksted.
Annonce

Klovborg: I næsten 40 år har Hanne og Ole Pedersen drevet Klovborg Autoværksted på Storegade 48, men for 10 måneder siden besluttede de at sælge værkstedet og hele den tilhørende ejendom, der også omfatter privatbolig og et tankanlæg.

Imidlertid har det vist sig, at det ikke er så let at sælge sådan en erhvervsejendom i Klovborg, selv om prisen ikke er voldsom. Prisen er sat til 2,1 millioner kroner for bygninger og et grundareal på næsten 3000 kvadratmeter.

- Interessen er der, for der har været flere henvendelser - især fra yngre mekanikere, der gerne vil starte deres egen virksomhed. Men hver gang er det strandet på, at de unge ikke har kunnet låne penge i banker og kreditforeninger, bare fordi værkstedet ligger i Klovborg, siger Hanne Pedersen.

- Det er ret mærkeligt, for vi har da flere større virksomheder i Klovborg. Mammen Mejerierne har etableret sig med pakkeri i det gamle mejeri, og her er der omkring 20 medarbejdere, og bageriet Nordic Gluten Free Bakery er også blevet en pæn stor virksomhed. Vi har Klovborg Kino, der har eksisteret i 23 år, og Klovborg Friskole er vokset til over 100 elever, så byen er bestemt ikke død, påpeger Hanne Pedersen.

Som formand for lokalrådet i Klovborg og tidligere byrådsmedlem er Hanne Pedersen meget optaget af, at landsbyer som Klovborg skal have mulighed for at udvikle sig, og at det burde være muligt at få gang i de nødvendige generationsskifter for de mindre lokale virksomheder. Men det er ikke let.

- Det er paradoksalt, at politikerne ikke kan overbevise pengeverdenen om, at det også burde være muligt at investere i byer som vores, siger hun.

Ole Pedersen er fyldt 66 år og kunne være gået på pension. Men han har valgt at udskyde pensionen og arbejder stadig dagligt i værkstedet. Foto: Peter Hald
Annonce

Udskød pensionen

Både Hanne og Ole Pedersen er begge fyldt 66 år og kunne egentlig være gået på pension. Hanne Pedersen er dog næsten stoppet på arbejdsmarkedet, men har stadig nogle få timer på asylcentret i Jelling.

Ole Pedersen derimod arbejder stadig som han altid har gjort i sit værksted:

- Jeg har valgt at udskyde min pension og søger først pr. 1. oktober i år, men jeg kunne have stoppet, da jeg blev 65 ½ år, siger han.

Med andre ord er det altså stadig et aktivt værksted, der ligger på Storegade 48, og oven i købet er der et tilhørende Go' On tankanlæg, hvor benzinselskabet Go On har lejet sig ind og indgået en driftsaftale med Hanne og Ole Pedersen:

- Tankanlægget passer næsten sig selv, men vi sørger for vedligeholdelse og får noget dividende, forklarer Hanne Pedersen.

I alle de år, hvor ægteparret har drevet værksted, har der været et tankanlæg på ejendommen.

- Det er næsten en historie i sig selv. Først var det BP, så blev det Q8, dernæst DK-Benzin, senere OK og for godt to år side blev det selskabet Go' On, fortæller Ole Pedersen.

Hanne og Ole Pedersen understreger, at de har haft 40 gode år på Storegade, men nu er de klar til at rykke videre. De har en byggegrund i Dalen i Klovborg, hvor de godt kunne tænke sig at bygge et hus. Med tilhørende garage, understreger Ole Pedersen.

- Vi taler jo lidt om garagens størrelse, siger Ole Pedersen med et lunt smil. Sagen er nemlig, at den erfarne mekaniker også er en passioneret veteranbil-entusiast, og den interesse vil han gerne blive ved med at have gang i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Menighedsråd er på plads

Den lille Avis

Købmandsgård skal sælges

Den lille Avis

Parkeringsbåse vækker debat

Den lille Avis

Lokalhistorisk bog er på vej

Annonce