Annonce
Den lille Avis

Børneklub fejrede 125 år

Jubilæumsfesten begyndte i Gludsted Kirke, hvor 134 var mødt op. Privatfoto
Annonce

Gludsted: Søndag 24. november var Gludsted kirke og sognegård centrum for fejringen af 125 års jubilæet for Gludsted Søndagsskole, som i dag kaldes Gludsted Børneklub og Juniorklub. Landsbyforeningen havde markeret dagen med flagalle igennem byen, og jubilæumsfesten begyndte med en festlig opstart i kirken, hvor 134 personer deltog.

Gludsted-Hampen FDF bar fanen ind sammen med sognepræst Marlene Sigh under musik ved organist Kim Jørgensen, og kirkekoret var mødt talstærkt op. Danmarks folkekirkelige Søndagsskoler (DFS) var også indbudt til kirken i skikkelse af to børnekonsulenter og dukken Anton.Børneklubben bidrog med en sangvideo og sang lystigt for.

Festen fortsatte i sognegården med kagemand og lagkage til alle. 100 personer deltog. En stor kagemand pyntet med 125 års banner og lagkage blev nydt, og gæsterne kunne se gamle billeder og fortællinger fra tiden lige fra søndagsskolens start i 1894. Mange fik en god snak om minder fra deres tid, og der blev vist en video med sammenklip af forskellige interviews med nuværende og tidligere klubbørn og ledere.

Et kort resume fra protokollen kan berette, at det hele begyndte med, at Knud Peder Knudsen, Brejl (kaldet Knud Brejl) deltog i et søndagsskolemøde i Hygild i 1894, hvor ledere fra flere sogne deltog. K.P. Knudsen tilbyder efter dette møde at stille sit hjem til rådighed for en ny søndagsskole i Gludsted, og søndagsskolen oprettes og holdes herefter i hans hjem indtil 1906.

I 1906 blev missionshuset i Gludsted bygget og søndagsskolen blev flyttet hertil. Frem til 1980 blev søndagsskolen stadig holdt om søndagen. Det blev senere ændrer til lørdag formiddag og i 1986 til mandag eftermiddag. Samtidig besluttes det at ændre navn til Gludsted Børneklub. I 2000 blev børneklubben udvidet til også at omfatte Juniorklubben, som har været et populært tilbud for de lidt ældre børn i gennem årene. Klubberne er i dag fortsat aktive under ledelse af frivillige, og hver klub har hver mandag besøg af 15-20 børn i perioden fra september til april. Nuværende leder af Gludsted Børneklub og Juniorklub er Inge Jørgensen fra Gludsted.

En meget stor kagemand lå parat i sognehuset. Privatfoto
Flagalleen var kommet op i anledning af 125 års jubilæet. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Sommer som i gamle dage

Den lille Avis

Frisøren har været savnet

Annonce