Annonce
Læserbrev

Børnepasning: Private daginstitutioner svigtes

Annonce

Gludsted: Den politiske aftale i henhold til finansloven om udmøntning 500 millioner kroner til forbedring af normeringen i daginstitutioner omfatter ikke børn i private daginstitutioner. Pengene er fordelt på kommunebasis i forhold til antal børn i alderen 0-5 årige.

"Med den her aftale tager vi de første vigtige skridt til en bedre kvalitet i landets daginstitutioner"... og videre lyder det: "Alle børn skal have en god start på livet"... Alt sammen fine intentioner og i tråd med "børnenes statsminister". Men man spørger sig selv, om de har tabt sutten i forligskredsen, når aftalen ikke omfatter private institutioner.

Når aftalen ikke omfatter private institutioner, indebærer det, at Socialdemokratiet og dets støttepartier med åbne øjne forskelsbehandler børn afhængigt af, hvilken institutionsform de er tilknyttet.

Det groteske er, at kommuner med private institutioner får mulighed for ekstra tildeling til egne institutioner. Der må man så håbe, at kommunalbestyrelserne i de enkelte kommuner har en anden opfattelse af retfærdig fordeling af de ekstra midler.

Som repræsentant for en privat institution, nemlig Gludsted Friskole og Børnehus, må allokeringen kalde på en ommer.

Uffe Henneberg, tidligere borgmester og nuværende bestyrelsesformand for Gludsted Friskole og Børnehus, påpeger, at finanslovsaftalen om 500 millioner kroner til forbedring af normeringen i daginstitutioner IKKE omfatter børn i private daginstitutioner. Det er en alvorlig forskelsbehandling, mener Uffe Henneberg. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Sommer som i gamle dage

Den lille Avis

Frisøren har været savnet

Annonce