Annonce
Den lille Avis

Bannerkunst med lokalhistoriske motiver

Bannerkunst-projektet har været i gang i flere år. Her er det en reception på Torvet i maj 2018, hvor lokalrådsformand Hans Jørgen Jensen havde iført sig et spraglet jakkesæt. Arkivfoto: Peter Hald
Nørre Snede Lokalråd går nye veje med det årlige bannerkunst-projekt.

Nr. Snede: Lokalrådet i Nørre Snede er ved at varme op til en ny runde med bannerkunst. Ligesom de foregående år bliver der i maj måned hængt kunst-bannere i lysmasterne på Strøget fra torvet og ned mod det gamle rådhus.

Temaet i år bliver lokalhistorie, og motiverne bliver gamle sort-hvide fotos fra Lokalhistorisk Arkiv, der bliver kopieret og bearbejdet, så de gamle motiver kan være på bannere.


Det handler om vores identitet.

Hans Jørgen Jensen


- Det handler om vores identitet - "Hvem og hvad er vi". Folk fra Højderyggens Lokalhistoriske Forening, lokalarkivar Jens Erik Pedersen og et par stykker mere, er allerede i gang med at finde billeder og gøre dem klar, så vi kan få dem trykt, fortæller lokalrådsformand Hans Jørgen Jensen.

Ligesom de tidligere år satser lokalrådet på, at bannerne bliver hængt op omkring 1. maj.

Annonce

26 billeder

Man har i alt 13 master at gøre godt med, og der bliver to bannere i hver mast, så det giver mulighed for i alt 26 billeder.

Vandtårnet i Nørre Snede bevarer sit nuværende motiv med banner-maleriet af en pige i en gynge.

Banneret med billedet af den gyngende pige får lov til at hænge på vandtårnet. Arkivfoto: Peter Hald


- Pigen i gyngen er blevet kult, så hun får lov til at hænge foreløbig. Det ville også blive omfattende at lave et nyt stort banner til vandtårnet - det koster jo en del for bannere i den størrelse, så vil holder os til at hænge bannere op på Strøget, forklarer Hans Jørgen Jensen

- Historien er vigtig for os allesammen. Hvad er det, der har gjort os til dem vi er og skabt vores by? Måske kan vi finde ud af det ved at se på de gamle billeder og genkende steder og personer. Projektet vil også passe godt til vores bestræbelser på at blive Årets landsby i 2023. Det har jo meget med fællesskab at gøre, forklarer lokalrådsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Skov-vandring ved skovmuseum

Den lille Avis

19-årig bestod svendeprøven

Annonce