Annonce
Den lille Avis

Bavnehøj må drosle ned igen

Selv om julemarkedet aflyses, så vil de ting, som de frivillige på Bavnehøj har fremstillet, blive sat frem på borde og solgt med selvbetjening. Arkivfoto
Aktivitetscenter for ældre er atter nødt til at lukke for nogle af aktiviteterne på grund af corona.
Annonce

Nr. Snede: Aktivitetscentret Bavnehøj i Nørre Snede er igen nødt til at drosle ned på aktiviteterne på grund af de skærpede corona-restriktioner.

Først og fremmest aflyses de store arrangementer frem til og med 29. november. Det vil sige, at blandt andet det planlagte julemarked må aflyses. Det skulle ellers have fundet sted 28. november.

De frivillige på Bavnehøj er dog ikke sådan at slå ud af kurs, så selv om julemarkedet må aflyses, vil man gennemføre salget af de forskelllige juledekorationer og andre ting, der er blevet fremstillet til markedet.

- Vi stiller nogle borde op i gangene ved indgangen. Her placerer vi vores ting, og så kan folk ellers købe ved enten at bruge Mobilpay eller lægge rede penge i en hvid postkasse, fortæller formanden for Aktivitetsrådet, Linda Bang Hansen.

Annonce

Populær træ-dame

En af de mest populære varer bliver utvivlsomt en 40 centimeter høj træ-udgave af den berømte figur "Damen, der varmede sin ende over ilden". Denne figur fremstilles af de flittige "træ-mænd" i træværkstedet på Bavnehøj, og de har fået mange bestillinger.

Linda Bang Hansen, formand for aktivitetsrådet på Bavnehøj, lægger ikke skjul på, at det er besværligt og tidskrævende at lukke aktiviteter ned. Arkivtfoto

Men ellers vil aktivitetsniveauet dale. Også julefrokosten må aflyses - ligesom flere bankospil, Café Kreativ, sangaften, gudstjeneste og gymnastik.

Nogle af de mindre, faste aktiviteter kan godt gennemføres, bare man ikke bliver over 10 personer. Det gælder blandt andet kortspil, skak og det udendørs spil krolf.

Det har været tidskrævende og besværligt først at lukke ned under den første corona-bølge i foråret, og så genåbne dem i en periode frem til nu, hvor den anden smittebølge har medført nye restriktioner.

- Vi har brugt meget tid på at lukke ned, åbne op og lukke ned igen, men jeg tror, at vores tiltag har virket. Jeg har i hvert fald ikke hørt om nogen blandt os, der skulle have fået corona, og personligt kender jeg ikke nogen, der har fået det, siger Linda Bang Hansen.


Jeg tror, at vores tiltag har virket. Jeg har i hvert fald ikke hørt om nogen blandt os, der skulle have fået corona.

Linda Bang Hansen


- Vi prøver at holde gang i så meget, som vi kan. De sociale aktiviteter er utroligt vigtige, understreger hun.

Det er i øvrigt hendes sidste periode som formand for Aktivitetsrådet:

- Jeg bliver snart 74 år, og jeg har været formand i 10 år, så nu skal der nye kræfter til. Jeg stopper på vores generalforsamling i januar, men jeg tror, at vi har nogle andre navne på tapetet, siger Linda Bang Hansen, der tilføjer, at hun fortsætter som frivillig på centret.

En lille træ-udgave af den berømte Nørre Snede-skulptur "Damen, der varmede sin ende over ilden", er et af de efterspurgte emner. Foto: Linda Bang Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Lokalhistorisk bog er på vej

Den lille Avis

Klassisk koncert på museum

Den lille Avis

Fodboldtræner blev hædret

Den lille Avis

Motorshow bliver aflyst

Annonce