Annonce
Den lille Avis

Berømt restaurant genåbner med en myreflittig forpagter bag roret

Marie Meyland har fået nøglerne til restaurant Rørbæk Sø, og hun gør nu klar til at kunne åbne stedet. Foto: Peter Hald
Marie Meyland fra Nørre Snede er gået i gang med at gøre Restaurant Rørbæk Sø klar til gæsterne.

Nr. Snede: Den berømte Restaurant Rørbæk Sø åbner igen, og den nye forpagter af stedet er allerede fundet. Det bliver Marie Meyland, der i de seneste ni år har drevet cateringfirmaet Meyland Mad og ikke mindst pølsevognen på Toftevej i Nørre Snede.

For nylig fik Marie Meyland nøglerne til restauranten, og hun og hendes mand Jan Christensen er allerede gået i gang med at friske restauranten op. Der bliver gjort rent, fjernet vedbend og malet, så stedet kan være klar til de første gæster.

Restaurant Rørbæk Sø er stadig et kendt navn, selv om restauranten har holdt pause i to år. Til sommer genåbner stedet med en ny forpagter bag roret. Foto: Peter Hald

- Vi åbner officielt i juni, men allerede i maj begynder vi med de første selskaber. Telefonen og mailen til restauranten er åbnet, og folk er begyndt at henvende siger, fortæller Marie Meyland.

Annonce

- En af de første store opgaver bliver at få ansat personalet. Jeg skal bruge en køkkenchef, en kok, tjenere og opvaskere, og det gælder om at finde de allerbedste. Men det skal nok lykkes. Hvor der er en vilje, er der en vej, og det er underholdende at arbejde sammen med mig, siger 41-årige Marie Meyland.

Pølsevognen i Nørre Snede har hun afsat til Louise Larsen.

- Pølsevognen er i de bedste hænder hos Louise, men det er lidt med vemod, at jeg siger farvel til den. Den var jo mit lille hjertebarn i ni år, siger Marie Meyland.

Vidunderlig udsigt

Nu gælder det så Restaurant Rørbæk Sø

- Jeg har 1000 planer og glæder mig vildt meget til at komme i gang. Det er et pragtfuldt sted, som mange mennesker har gode minder om, og jeg har selv været til flere selskaber her. Udsigten over Rørbæk Sø er absolut vidunderlig, og vi har planer om at bygge en terrasse vendt mod søen, så man kan spise brunch i det fri og nyde udsigten, fortæller Marie Meyland.

Restaurant Rørbæk Sø ejes af Bo Olesen fra Rørbæk Hovedgård Gods, som nu har valgt den arbejdsomme Marie Meyland til at få gang i den historiske restaurant, der kan spore sin historie helt tilbage til 1935.

- Jeg glæder mig helt vildt til at åbne Restaurant Rørbæk Sø. Det er et pragtfuldt sted, der fortjener liv, siger Marie Meyland. Foto: Peter Hald

Restaurant Rørbæk Sø har i mange år været et kendt og populært spisested på egnen. Indtil for cirka en snes år siden hed stedet Restaurant Vester Mølle, der gennem 19 år blev drevet af parret Kirsten og Kim Storm. I foråret 2009 blev restauranten overtaget af Bo Olesen og omdøbt til Restaurant Rørbæk Sø. Der har så siden været flere forpagtere på stedet.

Marie Meyland kender restaurantens historie, og hun har tænkt sig at genoplive nogle af de populære traditioner fra Vestermølle-epoken:

- Vi skal have gang i fredags-bøfferne igen. Det var et stort hit før i tiden. Restauranten rummer en masse muligheder. Der er enormt meget plads, der er den fantastiske udsigt og den smukke natur i området, og selve restauranten kan på samme tid drives som et både folkeligt og fornemt spisested. Der er mange mennesker, der har gode minder om det her sted, siger hun.

Annonce

Bryllupsfest

Med tre sale  - blandt andet den store Riddersal med plads til 150 personer - kan der være mange forskellige aktiviteter på stedet.

- Jeg har masser af ideer. En af mulighederne er smage-aftener, hvor vi byder på kulinariske oplevelser med god vin og spændende retter. Vi kan også holde konferencer og foredrag og selvfølgelig selskaber - konfirmationer, bryllupper og fødselsdage. Desuden bevarer jeg mit cateringfirma, så vi kan levere mad ud af huset, fortæller Marie Meyland.

Hun og Jan skal i øvrigt selv fejre bryllupsfest på stedet i september.

Det enorme køkken er i tiptop stand og venter bare på nogle kokke. Foto: Peter Hald

Til daglig bliver der a la carte servering, og Marie Meyland har også tanker om brunch i weekender og levering af madpakker til de mange Hærvejs-turister, der kommer til stedet om sommeren.

Netop opblomstringen af Hærvejs-turismen og Nørre Snedes kraftige satsning på at blive et centrum på Hærvejen åbner nogle helt nye perspektiver for restauranten.

- På længere sigt har vi kreative ideer om at etablere overnatning, men det er på sigt. Nu skal vi først i gang, og jeg er klar til at knokle en vis legemsdel ud af bukserne for at gøre stedet til en succes, siger Marie Meyland.

Marie Meyland og hendes mand Jan Christensen er allerede begyndt at gøre restauranten klar. Der bliver vasket, malet og gjort rent. Foto: Peter Hald
Annonce
Den lille Avis

Herrer vil ikke stå i skyggen af damerne: Håndboldklub vil fokusere mere på seniorherrer og har ansat to nye trænere

Annonce
Den lille Avis

FDF'erne i Hampen og Gludsted fejrer 40 års jubilæum

Annonce
Den lille Avis

Angelika siger farvel til sin blomsterbutik - kroppen trænger til en pause

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Massiv opbakning til nye boligprojekter, flere seniorboliger - og et medborgerhus

Den lille Avis

Dårligt internet og afsides beliggenhed tvinger lokalhistorisk arkiv til at flytte væk fra skovmuseum

Den lille Avis

Du ved, hvad du har - stem nej til at fjerne forbeholdet

Den lille Avis

Gigantiske glasfugle svæver højt under loftet på skole

Den lille Avis

Vibeke er ny borgerrådgiver og skal være med til at styrke forståelsen mellem borgerne og kommunen

Den lille Avis

Måske kan Hærvejs-turisme puste nyt liv i gammelt museum

Den lille Avis

Idyllisk skovmuseum er truet af lukning. Frivillige vil kæmpe for at bevare det

Den lille Avis

Håndboldklubbens store loppemarked gøres klar

Annonce