Annonce
Den lille Avis

Boligområde er ved at blive fyldt op

Rosenhaven i Nørre Snede stod klar til indflytning i september. Det har taget lidt tid, men nu er hovedparten af de 21 boliger lejet ud. Arkivfoto: Peter Hald
Boligselskabet Domea har fået mere fart på udlejningen i det nye almennyttige boligområde Rosenhaven.

Nr. Snede: Det nye almennyttige boligområde Rosenhaven i Nørre Snede er ved at blive fyldt op med beboere.

Efter en noget træg start på udlejningen er de fleste af af de 21 boliger ved Rosendalsvej midt i byen nu blevet lejet ud.

- Det er gået rimeligt godt. Domea har kørt en kampagne med annoncer, og det har virket. Der er lige kommet to nye beboere, så nu er der syv ledige boliger tilbage, siger Kaare Graversen, der var med til at tage initiativ til byggeriet og som indtil nu været formand for den lokale afdeling af Domea.

Imidlertid har Domea ændret organisatorisk struktur, så der er nu ikke længere en lille Nr. Snede-afdeling. I stedet er der kommet en større fælles østjysk afdeling, Domea Østjylland, der dækker Domea-bebyggelserne i Horsens, Brædstrup, Odder, Skanderborg og Nr. Snede. Kaare Graversen er ikke med i bestyrelsen for den nye østjyske afdeling.

Kundechef for Domea, Lars Todbjerg-Hansen, er tilfreds med udviklingen i Rosenhaven.

- Det gik langsomt med udlejningen de første tre måneder, men det er gået stille og roligt fremad, og nu er 14 ud af de 21 boliger lejet ud. Det gør det mere attraktivt. Vi satser på, at det hele er lejet ud i løbet af et halvt år - men der kan godt gå længere tid. Coronaen betyder, at det ikke er så nemt at lave åbent hus-arrangementer. Sidste gang arrangerede vi et såkaldt inviteret åbent hus-arrangement. Hvis man vil se en bolig i Rosenhaven, kan det dog sagtens lade sig gøre - man skal bare ringe og lave en aftale med Servicecenter Horsens, siger Lars Todbjerg-Hansen, der også har været med i Rosenhave-projektet lige fra starten af.

Og han er tilfreds med det:

- Vi har fået positive tilbagemeldinger fra beboerne. De har det rigtig godt med hinanden, siger han.


Det er gået stille og roligt fremad.

Lars Todbjerg-Hansen, kundechef hos Domea


De første beboere kunne flytte ind i september 2020, men det tog som nævnt lige nogle måneder, før der kom fart på udlejningen.

Hovedparten af beboerne tilhører 60+ generationen, men der er også folk, der stadig er på arbejdsmarkedet og et yngre par.

Der er tre boligtyper i Rosenhaven: Seks to-rums boliger på 90 kvadratmeter, ni tre-rums boliger på 100 kvadratmeter og seks fire-rums boliger på 110 kvadratmeter.

De 90 kvadratmeter store boliger koster 7172 kroner om måneden i husleje, og dem på 100 kvm. koster 7747 kr. om måneden. De største huse på 110 kvm. koster 8321 kr.om måneden i husleje.

Husene er opført som ni dobbelthuse og et trippelhus.

Annonce

Ejstrupholm må vente

Domea har tidligere luftet tanken om, at boligselskabet måske kan finde på at opføre et tilsvarende byggeri i Ejstrupholm. Det bliver dog ikke aktuelt lige nu og her.

Først skal alle boliger i Rosenhaven være afsat, og et eventuelt projekt i Ejstrupholm vil selvfølgelig afhænge af f.eks. grundpriser, og om det økonomisk vil kunne løbe rundt, understreger Lars Todbjerg-Hansen.

Endelig er det ikke kun op til Domea, om selskabet kan bygge i Ejstrupholm:

- Hvis vi skal i gang i Ejstrupholm, skal vi have kommunen med. Vi er jo et alment boligselskab, der får en del kommunal støtte, så vi kan ikke selv bestemme - kommunen skal med ind over og være enig. Der kan være et marked for et projekt i Ejstrupholm, men måske ikke helt så stort som Rosenhaven, nok snarere i størrelsesordenen otte til 10 boliger, siger Lars Todbjerg-Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Den lille Avis

FDF'ere kan mødes igen

Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Avis-træffetid på Bredgade

Den lille Avis

Ny legeplads på Gyvelborg

Den lille Avis

Give Steel nomineret til pris

Annonce