Annonce
Den lille Avis

Borgermøde sætter fokus både på nye boliger og på medborger-kulturhus

BDO-bygningen i Ejstrupholm er i god stand, så det kan blive forholdsvis let at indrette stedet til et medborger-kulturhus. Foto: Peter Hald
18. maj inviterer Ejstrupholms lokalråd til en vigtig debat om byens udvikling.

Ejstrupholm: Lokalrådet i Ejstrupholm har meget på dagsordenen, når man inviterer alle borgere ind til borgermøde onsdag 18. maj klokken 19 i Ejstrupholm Hallen.

Et af emnerne bliver nye boliger. På årsmødet i marts kom det frem, at der var ønsker til forskellige boligtyper, senior boliger, seniorboligfællesskaber, lejeboliger, alment boligbyggeri samt ikke mindst også nye byggegrunde.

Ligeledes blev sløret også løftet omkring mulighed for etablering af et medborger-og kulturhus i BDO-bygningen på torvet i Ejstrupholm.

Annonce

- Ejstrupholm har igennem flere år arbejdet ihærdigt med Sløjfeprojektet, og resultatet er imponerende med legeplads, svævebane, multibane, MTB bane, blot for at nævne nogle, samt at Lystanlægget er igennem en fantastisk flot forandring. Så lokalrådet vil derfor gerne følge op på borgernes ønsker og kæmpe engagement og sætter derfor spot on på Ejstrupholms fortsatte udviklingsplaner med de gode spørgsmål, lyder det fra Kirsten Hoffmann fra lokalrådet.

Nogle af de spørgmål man skal diskutere på mødet 18. maj bliver blandt andet: Hvilke typer af boliger er der behov for? og hvor skal de nye byggegrunde ligge? Og derefter drøfter man også, om Ejstrupholm skal have et medborger- og kulturhus.

Mere liv i byen

Med hensyn til det sidste har BDO-bygningens ejer John Høj Pedersen lagt op til, at man kan etablere et medborger- og kulturhus i bygningen på favorable vilkår - det vil blandt andet sige en lav husleje. Det skal ske for at skabe mere liv i midtbyen og flere aktiviteter.

Ideerne til aktiviteter spænder vidt - kreative udfoldelser, fællesspisning, foredrag, kortspil, hyggesnakke, bankospil, lektiecafe, ungemiljøer, børnefødselsdage og meget mere. Ikke mindst kan man også bruge BDO-bygningen som iværksætterhus med kontorfaciliteter for virksomheder.

- Hvad vil vi gerne bruge et medborger-kulturhuset til, og hvad kan samle os? Og hvilke modeller for økonomisk finansiering kan sættes i spil?, lyder det fra lokalrådet.

Aftenens program er et kort oplæg ved Bo Thorup omkring tidligere og nuværende udviklingsplaner med efterfølgende brainstorming. Derpå et kort oplæg fra Kirsten Hoffmann og John Høj omkring medborger-kulturhuset med efterfølgende drøftelser for til sidst at følge op på aftenens forskellige input.

Lokalrådets forventninger er, at der efter mødet nedsættes styregrupper til det videre arbejde både indenfor boliger byggegrunde og medborger-kulturhus, såfremt der er stemning for det.

Annonce
Den lille Avis

Dårligt internet og afsides beliggenhed tvinger lokalhistorisk arkiv til at flytte væk fra skovmuseum

Annonce
Den lille Avis

Gigantiske glasfugle svæver højt under loftet på skole

Annonce
Den lille Avis

Du ved, hvad du har - stem nej til at fjerne forbeholdet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Massiv opbakning til nye boligprojekter, flere seniorboliger - og et medborgerhus

Den lille Avis

Vibeke er ny borgerrådgiver og skal være med til at styrke forståelsen mellem borgerne og kommunen

Den lille Avis

Måske kan Hærvejs-turisme puste nyt liv i gammelt museum

Den lille Avis

Flyveplads er helt forandret: Før var der brummende fly og hektisk aktivitet - nu skal der slappes af og holdes selskaber

Den lille Avis

Idyllisk skovmuseum er truet af lukning. Frivillige vil kæmpe for at bevare det

Den lille Avis

Håndboldklubbens store loppemarked gøres klar

Brædstrup Avis

Kun én gudstjeneste

Den lille Avis

S i replik til V: Vi gør alt, hvad vi kan for at få udviste kriminelle til at rejse hjem

Annonce