Annonce
Den lille Avis

Borgmester: Midtjysk motorvej mangler i trafikplanen

Ib Lauritsen er skuffet over, at en ny midtjysk motorvej ikke er med i regeringens nye udspil. Arkivfoto Michael Svenningsen
Borgmester Ib Lauritsen (V): Det virker som en nedprioritering af Midtjylland, at ny midtjysk motorvej ikke er med i regeringens nye udspil til infrastruktur-investeringer.

Ikast/Brande: Borgmester Ib Lauritsen (V) erklærer nu, at han er utilfreds med regeringens nye udspil til infrastruktur-investeringer frem mod 2035.

- Udspillet tilgodeser mangt og meget, men ikke en ny midtjysk motorvej. Det udtrykker en manglende forståelse for de mange virksomheder i Midtjylland. En ny midtjysk motorvej er et væsentlig konkurrenceparameter for at sikre fortsat vækst og udvikling i produktions-Danmark, lyder det fra Ib Lauritsen.

Borgmesteren understreger, at han undrer sig meget over, at der ikke er blevet plads til den ny midtjyske motorvej:

Annonce

- Der har været arbejdet i årevis med miljøvurderinger på første etape af linjeføringen til Give, og der pågår forundersøgelser af en videreførelse af motorvejen blandt andet frem til krydset mellem A13 og A15 (Pårup). Jeg har noteret mig, at ministeren er citeret for at udtale, at der ikke er nogen god samfundsøkonomisk forretning i en ny midtjysk motorvej. Dette synspunkt er jeg uenig i, og det virker som en nedprioritering af Midtjylland og de mange virksomheder der hører hjemme her, udtaler Ib Lauritsen.

- I kommunen har mange store og mellemstore virksomheder hovedsæde eller væsentlige produktionsfaciliteter. Det har selvsagt stor betydning for beskæftigelse lokalt og regionalt, men i en større sammenhæng også helt centralt for Danmarks eksport, tilføjer han.

Ib Lauritsen håber, at der senere igen kan forhandles om motorvejen:

- Den ny midtjyske motorvej er et kardinalpunkt for virksomhederne der udgør fundamentet i produktions Danmark. Det er mit håb, at motorvejen finder vej til de kommende forhandlinger, så der kan skabes sikkerhed for virksomhedernes fortsatte investeringer i det midt- og vestjyske område, erklærer han.

Annonce
Annonce
Den lille Avis

Vækstpulje er klar igen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Rock blandt brunkullene

Den lille Avis

Madfestival på Harrild Hede

Den lille Avis

Udvalg sagde nej til neurofeedback til børn: Det er virkelig sådan en beslutning, der gør ondt helt ind i marv og ben

Den lille Avis

Fink Byg Aps overtager HD Byg

Annonce