Annonce
Den lille Avis

Bosætningsudvalg går i gang

Medlemmerne af kommunens bosætningsudvalg har hfat deres første fællesmøde. Foto: Ikast-Brande Kommune
Annonce

Kommunen: "Bosætningsudvalget trækker i arbejdstøjet", lyder det i en pressemeddelelse fra Ikast-Brande Kommune. Baggrunden er, at byrådet har vedtaget, at Ikast-Brande Kommune skal profilere sig endnu mere som en attraktiv bosætningskommune. Til at løfte opgaven er der nedsat et bosætningsudvalg, som skal give input til en bosætningsstrategi.

Udvalget mødtes første gang onsdag 30. januar. Det 24 personer store udvalg er sammensat af politikere, repræsentanter for virksomheder, ejendomsmæglere, byer og landsbyer samt foreningerne Brande City og Vores Ikast.De første greb er dermed taget i udarbejdelsen af en bosætningsstrategi. Det første møde viste stor interesse for emnet:

- Dialogen var meget konstruktiv, og der er mange spændende ideer at arbejde videre med. Ideer, der både tilgodeser udviklingen af kommunens større og mindre byer samt virksomhedernes behov for kvalificeret arbejdskraft, fortæller byrådsmedlem Annette Mosegaard (K), der er formand for erhverv, vækst og bosætningsudvalget.

Annonce

Den videre proces

Der er planlagt yderligere to møder i bosætningsudvalget. På næste møde i marts måned tages beslutning om, hvilket fokus der skal prioriteres i bosætningsstrategien. Derudover er der planlagt et møde i maj måned, hvor udvalget skal byde ind i forhold til den endelige bosætningsstrategi.

Sideløbende med udvalgets arbejde er kommunens nye bosætningsguide Lene Møller Fløe i fuld gang med at opbygge netværk med kommunens forskellige aktører.

Lene Møller Fløe besøger virksomheder og netværk og samler gode erfaringer og inspiration fra andre kommuners arbejde med bosætning.

- Tag derfor endelig fat i Lene, hvis du har gode erfaringer, måske er du tilflytter, måske har du boet i kommunen hele livet - eller måske har du forslag eller ønsker til hvordan vi tiltrækker kommende borgere, lyder opfordringen fra bosætningsudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Foredrag om caminoen

Den lille Avis

Storsejr til præriepiger

Annonce