Annonce
Den lille Avis

Brand & Redning giver gode råd mod markbrande

Her er en mejetærsker kommet i knibe på grund af ild i kornet. Foto: Brand & Redning MidtVest
Annonce

Midtjylland: Med sol og varme stiger risikoen for mark- og høstbrande.

Det har fået beredskabsinspektør Bjarne Gregersen fra Brand & Redning MidtVest til at udsende nogle enkle råd, der kan være med til at forehindre brande i forbindelse med høsten.

"Inden høstarbejde bør man rengøre, rense og smøre mejetærskeren efter fabrikantens anvisning, og dagligt fjerne halm, støv og avner ved bevægelige dele, motor, køler og udstødning, samt kontrollere for olie og vand. Kontroller at der på hver side af mejetærskeren er en 6-12 kilo pulverslukker, at der i nærheden af førerpladsen er en 2-6 kg. pulverslukker, og at manometeret på samtlige pulverslukkere står i det grønne område", skriver Bjarne Gregersen.

Annonce

Hold pauser

"Under høstarbejde kan man reducere risikoen for brand ved at holde skærebordet fri af jorden, så slæbeskoene ikke rammer sten. Hold jævnligt pauser, hvor mejetærsker og traktor køler af. I pauserne fjernes halm, støv og avner ved bevægelige dele, motor, køler og udstødning. Parker ikke varme maskiner i maskinhus samt på eller tæt på letantændelige afgrøder", skriver beredskabsinspektøren videre.

I tilfælde af brand skal man selvfølgelig straks alarmere brandvæsnet på 112. Hvis man har installeret 1-1-2 app'en på sin mobiltelefon, bør man bruge den ved alarmering, så alarmcentralen kan se positionen.

Under meget tørre forhold bør man medbringe en traktor med marksprøjte eller gyllevogn med vand samt traktor med plov, så et brandbælte hurtigt kan etableres i tilfælde af brand.

Foreløbig har der heldigvis ikke været så forfærdelig mange markbrande, oplyser Bjarne Gregersen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Nyt vandværk skal indvies

Den lille Avis

Vandkunst udsat for hærværk

Mest læste

Seneste nyt

Den lille Avis

Sommer som i gamle dage

Annonce