Annonce
Den lille Avis

Byrådsmedlem ønsker redegørelse om flyveplads-sagen

Afgørende i sagen om Ejstrupholm Flyveplads har været, hvor mange flyvninger, der kunne gives tilladelse til. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Kirsten Hoffmann: Sagen er meget kompleks, så vi er nødt til at kulegrave den.

Ejstrupholm: Lukningen af flyvepladsen i Ejstrupholm er det foreløbige resultat af et knudret sagsforløb, der allerede tidligt begyndte at gå i hårdknude. Ambitionerne fra flyvepladsens seneste ejere, Katrine og Rasmus Fynshave, var store - og efter alt at dømme for store til en lille flyveplads som den ved Ejstrupholm.

For få dage siden opgav ægteparret Fynshave at drive flyvepladsen videre, og de har nu angiveligt forladt matriklen.

Det er uvist, hvor sagen ender, men én ting står klart. Et kritisk punkt har drejet sig om antallet af flyve-operationer. På et tidspunkt havde flyveplads-ejerne håbet på at få tilladelse til 5000 fly-operationer om året, hvilket vil svare til 2500 flyvninger årligt, da start og landing tæller med.

Annonce

Formanden for kommunens teknik- og miljøudvalg, Henrik Engedahl (V), har bekræftet, at tallet 5000 operationer har været nævnt, men Engedahl afviser, at kommunen havde lovet, at det kunne lade sig gøre med et så stort antal operationer.

Forståelig bekymring

5000 operationer fra en så lille flyveplads som Ejstrupholm er meget, og nogle af naboerne begyndte at frygte støjgener.

I teknik- og miljøudvalget er der politikere, som godt kan forstå, at nogle af naboerne har reageret.

- De naboer, der blev chokerede over at høre om så mange antal flyvninger, burde man have talt mere med. Og flyvepladsen ligger jo også tæt på Ejstrupholm. Alle var begejstrede over alt det nye, men oplysningen om det høje antal operationer kom bag på folk. Det var nok det, der blæste naboerne ned fra begejstringens stige. De blev bekymrede, siger Kirsten Hoffmann (S), der er medlem af teknik- og miljøudvalget.

I den gældende miljøgodkendelse for Ejstrupholm Flyveplads er der givet tilladelse til i alt 1000 årlige operationer. Af disse 1000 operationer må 100 operationer bruges til faldskærmsoperationer.

- Vi har jo haft en dejlig flyveplads i mange år, og den har holdt sig til lovgivningen tidligere. 100 faldskærmsudspring ikke er meget, så jeg kan godt forstå, at Rasmus Fynshave ønskede mere. Men skulle der ske en større udvidelse af antallet af operationer og andre aktiviteter, så ville det kræve en ny miljøgodkendelse og en ny lokalplan, siger Kirsten Hoffmann.

Annonce

Ønsker en redegørelse

- Man fornemmede, at tingene ligesom var bestemt, men det var de ikke. Det var den gamle tilladelse, der gjaldt, indtil en ny blev vedtaget. Jeg ved ikke, om der har været en dialogbrist, men alt det der sker nu, er ikke værdigt for nogen. Der er ikke ligget nogen konkret ansøgning om 5000 operationer, jeg har spurgt flere gange. Der har været en dialog med kommunen, men ikke været nogle konkrete ansøgninger, tilføjer hun.


Det fyger jo med beskyldninger

Kirsten Hoffmann


- Det er en rigtig træls sag, som Ejstrupholm på ingen måde fortjener. Sagen er meget kompleks, så vi er nødt til at kulegrave den. Jeg vil have en redegørelse om sagen, for vi er som politikere ansvarlige. Vi skal se, hvad der er sket. Det fyger jo med beskyldninger, og det er ikke sjovt, og vi har ikke gavn af det som erhvervskommune. Vi vil gerne have en flyveplads, men vi skulle måske lige have trukket vejret og set mere på, hvad der var realistisk og muligt med hensyn til flyveoperationer, siger Kirsten Hoffmann.

Annonce
Annonce
Den lille Avis

Vækstpulje er klar igen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Rock blandt brunkullene

Den lille Avis

Madfestival på Harrild Hede

Den lille Avis

Udvalg sagde nej til neurofeedback til børn: Det er virkelig sådan en beslutning, der gør ondt helt ind i marv og ben

Den lille Avis

Fink Byg Aps overtager HD Byg

Annonce