Annonce
Den lille Avis

Coronaen betød, at Røde Kors manglede indsamlere

Jonna Møllemand, kasserer i  Røde Kors Nr. Snede-Ejstrupholm, oplyser, at der kom 13.220 kr ind mod sidste års godt 22.000 kr. Arkivfoto: Mette Mørk
Denne gang måtte Røde Kors i gamle Nørre Snede kommune nøjes med det halve af sidste års resultat.
Annonce

Nr. Snede/Ejstrupholm: Bestyrelsen i Røde Kors Nørre Snede-Ejstrupholm må se i øjnene, at corona-epidemien også har påvirket den årlige Røde Kors-indsamling. Det viste sig at være temmelig svært at finde indsamlere nok til den lokale indsamling 4. oktober i gamle Nørre Snede kommune, og derfor kom der heller ikke så mange penge ind som sidste år. Faktisk måtte man nøjes med det halve.

- Vi fik indsamlet 13.220 kroner i gamle Nørre Snede kommune, hvor vi sidste år fik godt 22.000 kroner. Problemet var, at vi næsten ikke kunne finde indsamlere. Mange af vores folk er jo ældre mennesker, og flere turde ikke gå rundt på grund af coronaen. Derfor var der kun en halv snes indsamlere, fortæller Jonna Møllemand, der er kasserer i bestyrelsen i Røde Kors Nørre Snede-Ejstrupholm.

Annonce

Gode samtaler

For at løse problemet med mangel på indsamlere valgte Røde Kors at have en "indsamlings-station" ved SuperBrugsen i Nørre Snede, og det virkede udmærket:

- Det var en positiv oplevelse at stå ved SuperBrugsen. Folk ville gerne støtte, især med Mobilpay, og vi fik nogle rigtig gode snakke, selv om vi jo skulle holde god afstand, siger Jonna Møllemand.

På landsplan fik Røde Kors indsamlet 13,5 millioner kroner ved søndagens indsamling. Pengene går til nødlidende børn i Yemen og Syrien samt udsatte i Danmark.

Sidste år fik Røde Kors indsamlet 16 millioner kroner.

At landsresultatet denne gang ikke blev så højt, hænger igen sammen med, at der var færre indsamlere. Røde Kors havde i år omkring 20.000 indsamlere til stemme dørklokker, og det var omkring ti procent færre end normalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Ny købmand på vej til Klovborg

Den lille Avis

Friskole åbner dørene

Den lille Avis

Nej til lån i yderområder?

Den lille Avis

Menighedsråd er fuldtalligt

Den lille Avis

Efterårshygge på skovmuseet

Den lille Avis

Frank Heidemann stopper

Annonce