Annonce
Den lille Avis

Dato for Madmødet 2021 er fundet

Madmødet 2021 vil sætte fokus på Midt- og Vestjylland som hele Danmarks spisekammer. Foto: Business Region MidtVest
Det midtjyske fødevareprojekt Madmødet blev udskudt på grund af coronaen, men nu er der fundet nye datoer i 2021.
Annonce

Midtjylland: Det store fødevareprojekt Madmødet bliver holdt for første gang i dagene 27.-30. maj 2021. Det er netop blevet besluttet af arrangøren bag projektet, Business Region MidtVest.

Efter den oprindelige plan skulle første udgave af Madmødet have været afholdt 14.-16. maj i år, men på grund af corona-situationen blev Madmødets debut flyttet til 2021, som nævnt nærmere bestemt 27.–30. maj.

- Vi gider ikke dvæle mere ved udsættelsen, den nuværende situation er vi ikke i stand til at ændre. Derimod er vi klar til at arbejde frem mod Madmødet 2021, og det ekstra år giver os masser af muligheder for at præsentere et endnu stærkere Madmøde med flere deltagere. Samtidig kan vi få skabt endnu flere madmøder i løbet af året, hvor vi sætter fødevareproducenter, kokke og virksomheder sammen om at udvikle deres forretning, og på den måde gøre Midt- og Vestjylland rigere, fortæller Susanne Nors, leder af Business Region MidtVest.

Minister for Fødevarer og Fiskeri, Mogens Jensen (S), havde meldt sin ankomst, og udover at ærgre sig over udsættelsen, så ser han frem til at deltage i år 2021.

- Madmødet er et godt initiativ, der hylder de lokale fødevarevirksomheder ved at sætte fokus på de gode kvalitetsprodukter, der bliver produceret her, og som skaber arbejdspladser. Coronakrisen har affødt, at danskerne ønsker at støtte op om lokale producenter. Madmødet kan være med til, at borgerne får øjnene op for den lille producent lige rundt om hjørnet. Og Midt- og Vestjylland har meget at byde på til spisebordet, både til hverdag og fest, siger Mogens Jensen.

Madmødet

Madmødet 2021 afholdes i dagene 27.– 30. maj 2021.

Business Region MidtVest er arrangør af Madmødet i tæt samarbejde med en lang række lokale fødevareproducenter og -producenter, kulturinstitutioner, uddannelsesinstitutioner, storkøkkener og restauranter.

Madmødet 2021 vil sætte fokus på Midt- og Vestjylland som hele Danmarks spisekammer.

Arrangementet vil foregå på en række forskellige lokationer i de syv kommuner. Både i byerne, på landet, i stalden, på marken, i naturen, på havnene og skibene.

Er man interesseret i at være deltager i Madmødet 2021, kan man finde yderligere information på hjemmesiden Madmødet.dk.

Business Region MidtVest, et samarbejde mellem de syv kommuner Skive, Holstebro, Struer, Lemvig, Herning, Ringkøbing-Skjern og Ikast-Brande.

Annonce

Flere arbejdspladser

Målet med Madmødet er først og fremmest at skabe værdi for områdets fødevarevirksomheder, og dermed øge antallet af arbejdspladser i de syv kommuner, der udgør Business Region MidtVest. Men Madmødet er også et udstillingsvindue og en mulighed for borgerne til at se, hvad området kan præstere inden for fødevareerhvervet, og der er bestemt en masse at være stolt af ifølge formand for Business Region MidtVest, Skives borgmester Peder Chr. Kirkegaard.

- Vores fødevarevirksomheder er repræsenteret på alle niveauer. Det er lige fra den lille producent af most, lammekød eller mikrobryg og til de store forarbejdningsvirksomheder som mejerier og slagterier. Vi oplever også en række stærke udviklingsklynger med tilknytning til fødevareproduktion f.eks. inden for robotteknologi, proteinkilder og bioenergi. Resultaterne fra de mange spændende virksomheder og projekter vil vi vise deltagerne til Madmødet, så borgerne får en fornemmelse af, at vi kan være stolte af Midt- og Vestjylland som hele Danmarks spisekammer, udtaler formand Peder Chr. Kirkegaard.

Mange af de allerede planlagte aktiviteter forventer Susanne Nors vil blive flyttet med til 2021. Det er bl.a. ’Madcaminoen’, og ’Walk, Talk and Eat’, hvor man kan vandre langs Vestkysten og smage på lokale fødevarer, mens man debatterer fødevarepolitik med lokale politikere. Samt ’Spis ved Bondens bord’, ’Spis med…’ og fællesspisning på torvet i de syv hovedbyer.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Nyt vandværk skal indvies

Den lille Avis

Vandkunst udsat for hærværk

Mest læste

Seneste nyt

Annonce