Annonce
Den lille Avis

Dato for Madmødet 2021 er fundet

Madmødet 2021 vil sætte fokus på Midt- og Vestjylland som hele Danmarks spisekammer. Foto: Business Region MidtVest
Det midtjyske fødevareprojekt Madmødet blev udskudt på grund af coronaen, men nu er der fundet nye datoer i 2021.

Midtjylland: Det store fødevareprojekt Madmødet bliver holdt for første gang i dagene 27.-30. maj 2021. Det er netop blevet besluttet af arrangøren bag projektet, Business Region MidtVest.

Efter den oprindelige plan skulle første udgave af Madmødet have været afholdt 14.-16. maj i år, men på grund af corona-situationen blev Madmødets debut flyttet til 2021, som nævnt nærmere bestemt 27.–30. maj.

- Vi gider ikke dvæle mere ved udsættelsen, den nuværende situation er vi ikke i stand til at ændre. Derimod er vi klar til at arbejde frem mod Madmødet 2021, og det ekstra år giver os masser af muligheder for at præsentere et endnu stærkere Madmøde med flere deltagere. Samtidig kan vi få skabt endnu flere madmøder i løbet af året, hvor vi sætter fødevareproducenter, kokke og virksomheder sammen om at udvikle deres forretning, og på den måde gøre Midt- og Vestjylland rigere, fortæller Susanne Nors, leder af Business Region MidtVest.

Minister for Fødevarer og Fiskeri, Mogens Jensen (S), havde meldt sin ankomst, og udover at ærgre sig over udsættelsen, så ser han frem til at deltage i år 2021.

- Madmødet er et godt initiativ, der hylder de lokale fødevarevirksomheder ved at sætte fokus på de gode kvalitetsprodukter, der bliver produceret her, og som skaber arbejdspladser. Coronakrisen har affødt, at danskerne ønsker at støtte op om lokale producenter. Madmødet kan være med til, at borgerne får øjnene op for den lille producent lige rundt om hjørnet. Og Midt- og Vestjylland har meget at byde på til spisebordet, både til hverdag og fest, siger Mogens Jensen.

Madmødet

Madmødet 2021 afholdes i dagene 27.– 30. maj 2021.

Business Region MidtVest er arrangør af Madmødet i tæt samarbejde med en lang række lokale fødevareproducenter og -producenter, kulturinstitutioner, uddannelsesinstitutioner, storkøkkener og restauranter.

Madmødet 2021 vil sætte fokus på Midt- og Vestjylland som hele Danmarks spisekammer.

Arrangementet vil foregå på en række forskellige lokationer i de syv kommuner. Både i byerne, på landet, i stalden, på marken, i naturen, på havnene og skibene.

Er man interesseret i at være deltager i Madmødet 2021, kan man finde yderligere information på hjemmesiden Madmødet.dk.

Business Region MidtVest, et samarbejde mellem de syv kommuner Skive, Holstebro, Struer, Lemvig, Herning, Ringkøbing-Skjern og Ikast-Brande.

Flere arbejdspladser

Målet med Madmødet er først og fremmest at skabe værdi for områdets fødevarevirksomheder, og dermed øge antallet af arbejdspladser i de syv kommuner, der udgør Business Region MidtVest. Men Madmødet er også et udstillingsvindue og en mulighed for borgerne til at se, hvad området kan præstere inden for fødevareerhvervet, og der er bestemt en masse at være stolt af ifølge formand for Business Region MidtVest, Skives borgmester Peder Chr. Kirkegaard.

- Vores fødevarevirksomheder er repræsenteret på alle niveauer. Det er lige fra den lille producent af most, lammekød eller mikrobryg og til de store forarbejdningsvirksomheder som mejerier og slagterier. Vi oplever også en række stærke udviklingsklynger med tilknytning til fødevareproduktion f.eks. inden for robotteknologi, proteinkilder og bioenergi. Resultaterne fra de mange spændende virksomheder og projekter vil vi vise deltagerne til Madmødet, så borgerne får en fornemmelse af, at vi kan være stolte af Midt- og Vestjylland som hele Danmarks spisekammer, udtaler formand Peder Chr. Kirkegaard.

Mange af de allerede planlagte aktiviteter forventer Susanne Nors vil blive flyttet med til 2021. Det er bl.a. ’Madcaminoen’, og ’Walk, Talk and Eat’, hvor man kan vandre langs Vestkysten og smage på lokale fødevarer, mens man debatterer fødevarepolitik med lokale politikere. Samt ’Spis ved Bondens bord’, ’Spis med…’ og fællesspisning på torvet i de syv hovedbyer.

Annonce
Annonce
Den lille Avis

500 år gammel kirkeklokke udstilles foran kirke

Annonce
Annonce
Den lille Avis

Klovborg Friskole sætter navn på ny skoleleder

Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Landsbyer i motionskonkurrence: Lokaldysten gentages i 2022

Den lille Avis

Tabt Dankort misbrugt

Den lille Avis

Bevar sugeevnen med optimalt vedligehold af støvsugeren

Den lille Avis

Pas på fælderne ved de afdragsfrie lån

Den lille Avis

Jul på museet i den gamle skovridergård

Den lille Avis

Ældrerådet er på plads

Den lille Avis

Lær de fem erotiske sprog og giv parforholdet et boost

Den lille Avis

Eksplosioner og gift i landsbyhave: Kendt ægtepar ramt af groft hærværk gentagne gange

Den lille Avis

Advarsel fra afgående politiker: Fare for demokratisk underskud i små bysamfund

Den lille Avis

Nogen vandt, og andre tabte: Politisk kabale med nye udvalg faldt på plads

Den lille Avis

Vikinge-musik skal spilles i Nørre Snede

Den lille Avis

Nu har ambulancen fundet sin plads. Den bliver på brandstationen

Den lille Avis

Håndbold-drama på hjemmebane

Den lille Avis

Trods corona og andre udfordringer: Kartoffelmelcentralen KMC klarede skærene

Den lille Avis

Fire byer dystede ihærdigt om at gå og cykle længst

Den lille Avis

Fjernvarmen bliver dyrere næste år i Nørre Snede

Den lille Avis

Ung racerkører kåret som et af årets store talenter i dansk motorsport

Den lille Avis

Velkendt værtshus får nye forpagtere, der gerne vil have gang i musikken igen

Den lille Avis

Bevar den midtjyske natur - også Harrild Hede

Den lille Avis

Ejstrupholmer blev topscorer ved ældrerådsvalget

Den lille Avis

Hjerteløbere reddede ældre kvindes liv - nu skal der uddannes flere hjerteløbere

Annonce