Annonce
Den lille Avis

Delvist virtuelt stormøde om bosætning

Bosætningsdebatten blev både ført over storskærme og i mødelokaler. Foto: Ikast-Brande Kommune
Annonce

Ikast/Brande: Cirka 70 deltagere bestående af borgere, medlemmer af lokalråd og politikere deltog onsdag 16. september i kommunens første virtuelle stormøde med fysisk fremmøde i flere møderum. Stormødet var oprindeligt planlagt til afholdelse i marts måned men blev aflyst på grund af udviklingen af covid-19.

- Når vi ikke kan samle mange mennesker i den nuværende situation, må vi tænke alternativt. Derfor blev stormødet en blanding af det traditionelle stormøde med fysisk fremmøde og det virtuelle møde, hvor man sidder hjemme og følger med via skærmen. Det kræver en rammesætning, fordi det er en ny måde at mødes på, men det har vist sig at fungere over al forventning, udtaler Annette Mosegaard , formand for udvalget for Erhverv, Vækst og Bosætning.

Temaerne var branding, velkomst og fastholdelse, og Tyge Mortensen fra Landsbyhøjskolen var tovholder med virtuelle oplæg. Efter hvert oplæg havde lokalsamfundene dialoger i de otte møderum, der var fordelt på administrationsbygninger og skoler rundt i kommunen. Tyge Mortensen sørgede herefter for, at erfaringer fra de forskellige møderum blev delt.

- Vi har fået os nogle gode erfaringer i, hvordan vi fremover kan planlægge og afvikle større møder, for vi kan ikke sætte udviklingen i stå på grund af covid-19. Måske har det endda været godt og mere værdiskabende for de deltagende lokalsamfund at kunne fokusere dialogen i det nære møderum frem for på et stormøde, udtaler Annette Mosegaard.

Nu skal der samles op på alle de gode input, og dialogen skal fortsætte med lokalsamfundene, understerger hun.

Annette Mosegaard rundede mødet af med at vise kommunens nye hjemmeside. På siden er indholdet fra kommunens tidligere tilflytterhjemmesider www.flyttilikastbrande.dk og www.welcometoikastbrande.dk samlet under fanerne Livet her og Welcome. Her kan nye som erfarne borgere i kommunen finde viden og inspiration.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Ny købmand på vej til Klovborg

Den lille Avis

Friskole åbner dørene

Den lille Avis

Nej til lån i yderområder?

Den lille Avis

Menighedsråd er fuldtalligt

Den lille Avis

Efterårshygge på skovmuseet

Den lille Avis

Frank Heidemann stopper

Annonce