Annonce
Den lille Avis

Den sidste pengeautomat i Nørre Snede forsvinder

Pengeautomaten på Engholmvej i Nr. Snede bliver pillet ned den 27. oktober. Privatfoto
Byens sidste pengeautomat på Engholmvej forsvinder.
Annonce

Nørre Snede: Om kort tid er det helt slut med pengeautomater i Nørre Snede. Der er ikke længere nogen bankfilialer i byen, og den 27. oktober forsvinder den sidste rest af bankvæsen fra Nørre Snede, nemlig Danske Banks pengeautomat, der sidder på det nuværende lægehus på Engholmvej 5.

Grunde til at automaten sidder der, er at bygningen tidligere rummede en bank.

Men denne sidste spinkle forbindelse til bankverdenen er på vej væk. Den 27. oktober nedtages automaten, og kunderne henvisning i stedet til en automat på Torvegade 6 i Tørring, fremgår det af et skilt, som Danske Bank har sat op på muren.

Når pengeautomaten på Engholmvej er væk, er der ikke flere pengeautomater tilbage i Nørre Snede. For en del år siden havde Sydbank en automat på Bredgade, men den er væk nu.

Annonce

Ikke meget at stille op

Lokalrådet i Nørre Snede er ikke begejstret for udviklingen, men på den anden side mener lokalrådsformand Hans Jørgen Jensen, at der ikke er meget at stille op:Vi er på vej mod det pengeløse samfund.

Hans Jørgen Jensen


- Det er et tegn på, at automaten ikke er blevet brugt nok. Jeg har selv arbejdet i finansverdenen, og når først sådan en beslutning er truffet, kan ikke 10 vilde heste få den ændret. Så det er nok ikke noget, vi vil bruge mange kræfter på. Jeg ved godt, at det kan være træls for nogen, at automaten forsvinder, men vi kan trods alt stadig hæve kontanter i Rema 1000 og SuperBrugsen, siger Hans Jørgen Jensen.

- Hvis man skal se lidt mere filosofisk på det, så er det et tegn på, at vi er på vej mod det pengeløse samfund. Kontanter er ved at blive sjældne, og penge bliver bare tal. Det er lidt trist, siger Hans Jørgen Jensen.

Annonce

Corona spiller ind

Filialdirektør i Horsens og vice-områdedirektør for Danske Bank i Østjylland, Troels Frejwald, kan fortælle, at der er flere grunde til at automaten forsvinder:

- Der er ingen tvivl om, at det herrens år 2020 med corona har påvirket kontanthåndteringen i stor grad. Vi kan på landsplan se et fald på 40 procent i brugen af vores automater, og lige præcis automaten i Nørre Snede stod foran udskiftning på grund af alder. Den er ved at være slidt op, og vi var nødt til at kigge på, hvor flittigt den blev brugt eller ikke-brugt - derfor bliver den taget ned. Vi har ringet til samtlige brugere af automaten og sat dem ind i situationen og givet dem alternativer, siger Troels Frejwald.

- For mange i dagens Danmark er kontanter ved at være ugleset dels på grund af smitterisiko og andre grimme ting - og butikkerne vil næsten ikke have dem. Nogle banker vælger endda at lukke pengeautomater ved filialerne, så coronaen har ændret meget her i 2020, tilføjer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Nej til lån i yderområder?

Den lille Avis

Menighedsråd er fuldtalligt

Den lille Avis

Efterårshygge på skovmuseet

Den lille Avis

Frank Heidemann stopper

Annonce