Annonce
Den lille Avis

Det er ikke nemt at ramme en lerdue med et lasergevær

Kaj Knudsen fra jagtforeningen instruerer Elias Møller Davidsen i at skyde med lasergeværet. Det lykkedes faktisk Elias at ramme et par lerduer med laserstrålen. Foto: Peter Hald
Jagtforening fik besøg af elever fra Nørre Snede Skole, der fik skudt med lasergevær.

Nr. Snede: Nogle af eleverne på Nørre Snede Skole er nu blevet lidt klogere på jagt og naturen, end de var før. Skolen har nemlig samarbejdet med Nørre Snede Jagtforening, der i to omgange har inviteret elevene fra 5. og 6. årgang på besøg på "præriepladsen" på Skovbakken, hvor jagtforeningen holder til.

Forleden var eleverne i gang med en række opgaver hos jægerne. Et hold elever fra 6. klasse prøvede at skyde lerduer med et specialbygget lasergevær. Geværet affyrer ikke haglpatroner, men sender en lydløs laserstråle mod målet. Det kræver dog stadig den samme akkuratesse, og eleverne fik virkelig et indblik i, hvor svært det er at ramme en lerdue. De færreste havde held med det. Dog lykkedes det for Elias Møller Davidsen at score et par fuldtræffere.

- Jeg har prøvet at skyde med luftgevær før. Jeg kan gode lide at skyde - man skal koncentrere sig, sagde han.

Hvis eleverne nu har fået smag for skydning, så har de fra 12 års-alderen mulighed for at besøge skydebanen og prøve at skyde, fortalte instruktør Kaj Knudsen fra jagtforeningen.

Ud over skydning fik eleverne også lært noget om vildt, våben og jagthunde, og de fik i det hele taget et indblik i, hvad jægere laver.

Mens nogle af eleverne skuttede sig i decemberkulden, fortalte Kaj Knudsen om lasergeværet, der bruges til at træe lerdueskydning med. Foto: Peter Hald

Glade for samarebjdet

Samarbejdet mellem skolen og det lokale foreningsliv er noget, der glæder forældrene.

- Jagt er jo også en del af kulturlivet, og her får eleverne en oplevelse, som skolen ikke kan give dem alene, sagde Jette Gubi Fogtmann, der var med som hjælper til elevbesøget hos jagtforeningen.

Lærer Louise Porsborg var også tilfreds:

- Eleverne synes, at det er spændende, og jeg mener, at det er en rigtig god idé, at skolen samarbejder med foreninger i lokalområdet, sagde hun.

Skoleleder Karl Plougstrup-Petersen understreger, at det ikke er sidste gang, at skolen samarbejder med en lokal forening

- VI har et andet projekt undervejs, hvor eleverne i 5. og 6. klasserne skal fremstille cykelpjecer, som lokalrådet kan lægge ud i turisthytten på torvet, oplyser han.

Karl Plougstrup-Petersen mener, at denne form for samarbejde er en win-win-situation: Eleverne får ny viden og nogle anderledes oplevelser, og de foreninger, der deltager, har på længere sigt mulighed for at hverve nye og yngre medlemmer.

En af forældrene, Jette Gubi Fogtmann, deltog i arrangementet med jagtforeningen som hjælper. Hun mener, at der er er mange fordele ved, at skoler samarbejder med lokale foreninger. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Udvalg sagde nej til neurofeedback til børn: Det er virkelig sådan en beslutning, der gør ondt helt ind i marv og ben

Den lille Avis

Fink Byg Aps overtager HD Byg

Den lille Avis

Klovborg Kino åbner igen

Den lille Avis

Elev-tegninger i tidligere brugs

Den lille Avis

SuperBrugs øgede overskuddet

Annonce