Annonce
Den lille Avis

Det kribler og krabler i Regnbuens vuggestue

Storm på et år nærstudere den bænkebidder, som kravler på sin hånd. Privatfoto
Annonce

Storm på et år sidder med et lykkeligt smil på læberne, mens bænkebideren kravler rundt på hans hånd. Vuggestuebørnene har vendt en træstamme rundt og under den fundet bænkebidere, som nu studeres nærmere.

Børnene skiftes til at holde dem og kigge på dem helt tæt på. ”Uh kilder” siger Anisia på 2 ½ år og ryster bænkebideren af.

Hver dag når børnene kravler op for at vaske hænder inden spisning, peger de på billedet af bænkebideren og siger ”bænkebider”.

Vuggestuebørnene kom også på tur, hvor de fik mad over bål og sov til middag i shelters. Privatfoto
Annonce

Krible krabledyr

Vuggestuen i Højderyggens daginstitution – Regnbuen, har igennem seks uger arbejdet intensivt omkring emnet krible krabledyr. Vuggestuen har taget udgangspunkt i seks forskellige små dyr, som børn og voksne hver dag har snakket om, kigget på billeder af og sunget sange om. Derefter har alle været ude og finde dyrene, se hvor de bor og holde dem, hvis man turde.

Da, vuggestuebørnene havde om sneglen, gik vi tur på banestien for at lede efter dem i det høje græs. Børnene gik meget op at lede efter dem og putte dem i et lille terrarie, så vi kunne tage dem med hjem til legepladsen.

Vuggestuen har også i forbindelse med projektet været på en heldagstur, hvor vi gik ud til Pionergården. Her kiggede vi efter små dyr under sten og grene.

Vi lå på ryggen og kiggede op i skyerne, lukkede øjnene for at kunne høre træernes susen og fuglenes kvidrer. Til middag lavede vi bål, hvor vi lunede de pizzasnegle børnene selv havde være med til at rulle og skære ud ugen før.

Shelterne var helt perfekte til middagsluren, børnene lå helt stille og lyttede til naturen, inden de faldt stille i søvn. Senere kom forældrene og hentede deres børn, mens bålet stadig glødede og der duftede af kanelsnegle, som blev serveret til kaffen sammen med frisk frugt.

Annonce

Et givtigt projekt

Undervejs er der også blevet arbejdet kreativt omkring dyrene, de har bl.a. malet mariehøns på paptallerkner, tegnet bænkebidere, fanget edderkoppespind på sort papir og lavet pizzasnegle.

Pædagog Helle Susgaard Caspersen og medhjælper Pernille Hansen som har tilrettelagt og udført projektet med børnene, fortæller at det har været et rigtig spændende og givtig projekt for både store og små, de har alle fået nyt med sig i ”rygsækken”.

For nogle har det være sprogligt omkring dyrene, med ord og sange, for andre har det været at røre og turde holde de forskellige dyr. Men alle har de fået naturoplevelser, glæde og samværsfølelse ved at gøre tingene sammen og dele opmærksomheden og nysgerrigheden omkring dyrene med os og hinanden.

Pigen her har fundet en regnorm, som kom med i det lille terrarie med hjem. Privatfoto
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Nyt vandværk skal indvies

Den lille Avis

Vandkunst udsat for hærværk

Mest læste

Seneste nyt

Den lille Avis

Sommer som i gamle dage

Annonce