Annonce
Den lille Avis

Efter flere års ventetid: Ejstrupholm Hallen kan udvides

Ejstrupholm Hallen har været for lille i lang tid, men en kommunegaranti på 4,2 millioner kroner bliver startskuddet på en udvidelse. Arkivfoto: Peter Hald
Kommunegaranti sikrer, at udvidelsen af Ejstrupholm Hallen omsider kan gå i gang.
Annonce

Ejstrupholm: Nu kan bestyrelsen for Ejstrupholm Hallen endelig begynde at sætte gang i planerne om at udvide hallen.

Byrådet i Ikast-Brande Kommune har fået et budget på plads, og i det budget er der blevet råd til en kommunegaranti på 4,2 millioner kroner til Ejstrupholm Hallen.

Den garanti betyder, at Ejstrupholm Hallen - der er en selvejende institution - kan låne pengene til en meget billig rente hos for eksempel KommuneKredit.

Lars Andreasen, der er bestyrelsesformand for Ejstrupholm Hallen, fortæller, at man allerede har tegninger og skitser klar, men at de lige skal justeres og rettes til. Ellers har man i store træk planen klar:


Garantien giver absolut mulighed for, at vi kan komme i gang.

Lars Andreasen, formand for Ejstrupholm Hallen


- Garantien giver absolut mulighed for, at vi kan komme i gang. Vi vil opføre en tilbygning, hvor hallen forlænges to fag bagud og i to plan. Nederst skal der være en multisal og øverst bliver der plads til Ejstrupholm Motion & Fitness - byens største forening, som lige nu har meget trange og dårlige forhold i dag inde i hallen. Når Motion & Fitness flytter ind i den nye tilbygning, bliver der plads til, at vi kan udvide omklædningsrummene - og det er også meget tiltrængt, understreger Lars Andreasen:

- Hallen er utidssvarende med kun ét omklædningsrum til damer og herrer, og det kan vi især mærke i disse corona-tider. Vi har løst det ved at vores hjemmehold klæder om hjemme og bader senere. Men det er nu blevet endnu mere synligt, at vi mangler plads, forklarer han.

Annonce

Begynder i foråret

Lars Andreasen regner med, at byggeriet kan begynde i foråret 2021. Lige nu skal bestyrelsen kigger på tegninger og regne mere på budgetter.

Udvidelsen af hallen kan også gavne det store Sløjfe-projekt, der udbygges etapevis. I den nye haltilbygning kan der bygges nye toiletter, der kan betjene de mange gæster, der kommer i Ejstrupholms grønne anlæg.

Ud over kommunegarantien vil hal-bestyrelsen også søge om fondsmidler, og man har allerede nogle tilsagn, så hal-projektet kan udbygges, siger Lars Andresen.

Annonce

Stor betydning

Byrådsmedlem Helle Mathiasen (V) fra Ejstrupholm er meget tilfreds med, at det er lykkedes at sikre en kommunegaranti til Ejstrupholm Hallen.

- Det får stor betydning for Ejstrupholm. VI har haft det på tapetet i flere år, understreger hun.

Helle Mathiasen mener også, at nu kan de tidligere bevilgede penge til Sløjfen også komme mere i spil.

- Der er gang i mange gode ting i Ejstrupholm, ikke mindst i anlægget, og det får en god signalværdi, at man får den her bygning på, siger hun.

Ud over kommunegarantien til hallen glæder Helle Mathiasen sig også over, at det er lykkedes at sikre 800.000 kroner, der skal bruges til at rette op på den fejl, der skete, da Ejstupholms brostens-overkørsler blev dækket med asfalt tidligere på året.

Helle Mathiasen, byrådsmedlem for Venstre og ejstrupholmer, er begejstret for kommunegarantien til Ejstrupholm Hallen. Nu kan hallen endelig gå i gang med at udvide, siger hun. Foto: Mikael Lund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Den lille Avis

Købmandsbutik fik overskud

Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Genbrugspladser lukker ikke

Den lille Avis

Bavnehøj må drosle ned igen

Den lille Avis

Julehjælpen er på trapperne

Den lille Avis

Travebanko blev gennemført

Den lille Avis

Ny købmand på vej til Klovborg

Den lille Avis

Friskole åbner dørene

Annonce