Annonce
Den lille Avis

Efterskole-elever præsenterer ideer for erhvervsskoler

Daniel Indal, Carl-Emil Flyvbjerg og Lærke Barett har udtænkt en turbine, som kan omdanne den energi, som fragtskibe bruger på at bremse, til el. Et hybrid-fragtskib. Foto: Midtjysk Efterskole
Elever på Midtjysk Efterskole i Ejstrupholm viste kreativitet og opfindsomhed med at præsentere ideer for erhvervsuddannelser.
Annonce

Ejstrupholm: Eleverne på Midtjysk Efterskole er i gang med at finde ud af, hvilken uddannelse de kunne tænke sig, og de undersøgelser sker i år på en ny måde. Blandt andet med en matchdag, hvor eleverne præsenterer kreative idéer for erhvervsskolerne.

Det kan være alt lige fra forslag om turbiner, som kan omdanne fragtskibes olieforbrug til el. En hjemmeside, som kan hjælpe kriminelle med at komme tilbage i job, eller en app, som private kan bruge til at få deres overskudsmad ud til andre.

Lidt i stil med tv-programmet Løvens Hule, hvor iværksættere og opfindere skal finde investorer til at videreføre deres idéer.

På efterskolen har det ikke været investorer, men derimod erhvervsuddannelser, som ideerne blev præsenteret for. På en såkaldt matchdag skulle eleverne finde uddannelsessteder, som måske kan hjælpe dem med at videreudvikle idéerne.

Fælles for alle idéerne er, at de skal kunne relateres til FN's verdensmål om at gøre noget for andre.

Ëleverne skulle på to minutter fortælle om deres idéer over for repræsentanter fra en udvalgt skare af erhvervsuddannelser.

Forinden havde de arbejdet med deres oplæg i et par dage. De havde lavet research på nettet og hver især ringet rundt til forskellige eksperter for at finde ud af, om deres idé kunne holde.

- Vi forsøger at få eleverne øje op for noget, de ikke ved, at de ikke ved om erhvervsuddannelserne, sagde projektlederen fra Efterskoleforeningen, Karin Skjøth, som var dukket op for at følge med i dagens gang.

Annonce

Involvering og motivation

- Det er megaspændende at lære noget på en anden måde, og arbejde med noget, som kan bruges ude i den rigtige verden, sagde Signe Kousgaard Høj, Ejda Stilling og Klara Runa Schade.

De har arbejdet med at udvikle en spiral, som kvinder i tredjeverden kan lære selv at sætte op.

Researchen har bragt dem vidt omkring, og de har gjort sig mange overvejelser om både det etiske og det praktiske. De har blandt andet sat sig ind i voldtægtsraten og holdningen til prævention i de lande.

Da de præsenterede idéen for SoSu-uddannelsen i Odense, fik de meget opbakning.

Også repræsentanter fra Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasium havde en god dag.

- Det var imponerende at se, hvor engagerede eleverne var. De havde mod på at stille sig frem, og det var nogle ambitiøse idéer, de havde med, siger projektleder Kathrine Ølgaard Baltsersen.

- Jeg håber, at eventen har åbnet de unges øjne for, at erhvervsskolerne har noget at byde på, og at det kan være med til at kvalificere deres valg af ungdomsuddannelse, siger Kathrine Ølgaard Baltsersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce