Annonce
Ikast-Brande

Efterskole-elever støtter kampen med at mindske CO2-mængden

Årgang 2018-19 på Midtjysk Efterskole var gode til at holde fester og samle penge ind. Nu skal der plantes træer til gavn for klimaet for pengene. Foto fra elevernes gallafest. Foto: Midtjysk Efterskole
En årgang elever fra Ejstrupholm Efterskole har doneret overskuddet fra årets elevfester til organisationen Plant et Træ.
Annonce

Ejstrupholm: Nu er også en gruppe elever på Ejstrupholm Efterskole blevet engageret i bestræbelserne på at dæmme op for klimaforandringerne og den stigende mængde af CO2 i atmosfæren.

Elever fra årgang 2018-19 har nemlig besluttet at donere overskuddet fra årgangens fester til organisationen Plant et Træ.

- Vi syntes, at de penge, der er blevet i overskud, skulle bruges til noget ordentligt. Det er da fedt for os elever, at vi kan få en skov i vores navn, siger Sebastian Pold, som er én af eleverne bag initiativet.

Plant et Træ er en almennyttig organisation, der siden 1988 har plantet mere end 1,5 millioner træer i Danmark. Det tjener flere formål, men et af dem er at mindske mængden af CO2, der medvirker til klimaforandringerne på grund af drivhuseffekten.

Der er to måder at formindske mængden af CO2 i atmosfæren - at udlede mindre CO2 eller fjerne CO2 fra luften og gemme den. Træer kan have en stor effekt. Ved hjælp af deres fotosyntese kan træer optage CO2 fra luften og lagre CO2 som kulstof i veddet og i jordbunden.

Annonce

Overskud fra fester

Eleverne holder hvert år et antal elevfester, og de ligger uden for skolens regi, da der er mulighed for at drikke alkohol. Festerne bliver styret af et udvalg af elever og en gruppe forældre, som hjælper med indkøb og planlægning af festerne. Det er en model, som betyder, at festerne bliver afviklet i god ro og orden.

Eleverne skal blandt andet bestille og betale deres forventede alkoholindtag i forvejen, og da de har overvurderet deres behov, er der blevet skabt et overskud på tæt på 15.000 kroner. De penge går nu til Plant et Træ.

- Alle taler jo om klima, og at vi skal leve mere bæredygtigt. Det at plante træer er i sig selv en god tanke, og samtidig gør det, at vi stadig har noget fælles, selv om vi ikke går på skolen mere, siger en af eleverne, Mathilde Nielsen, der også medvirker til projektet.

Hun synes, at idéen om træplantning er genial, fordi det samler årgangen om noget og samtidig er godt for klimaet. Både Mathilde og Sebastian drømmer om, at kommende årgange også vil skabe overskud på deres fester og donere dem til gode formål.

- Plant et træ er et super godt projekt, og hvis flere årgange også samler penge ind, kan skoven bare blive større og større, siger de to.

I skrivende stund er skolen ved at finde et egnet område, hvor træerne kan stå.

- Vi skal nok hen i foråret, før vi kan komme i jorden. Men til den tid vil vi lave en event, hvor nuværende og tidligere elever kan være med til at plante træerne, lover forstander Bo Thorup.

Han synes, det er flot, at eleverne har valgt at give pengene til noget, der kommer alle til gode.

- De kunne jo også have valgt at bruge pengene på sig selv. Men initiativet viser, at eleverne gerne vil være med til at løse nogle af de store udfordringer, vi som samfund står over for, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Sommer som i gamle dage

Den lille Avis

Frisøren har været savnet

Annonce