Annonce
Den lille Avis

Efterskoledag i Ejstrupholm - nu med booking

Bo Thorup, forstander på Midtjysk Efterskole i Ejstrupholm, er klar til at byde gæster velkommen på Efterskolernes Dag den 27. september. Foto: Peter Hald
Midtjysk Efterskole i Ejstrupholm tager  corona-forholdsregler på Efterskolernes Dag den 27. september. Det er nødvendigt med booking af tid.
Annonce

Ejstrupholm: Søndag 27. september er det Efterskolernes Dag landet over - også på Midtjysk Efterskiole i Ejstrupholm, der er klar til at tage imod fra klokken 12 til 18.

Men på grund af corona-pandemien er det nødvendigt at styre antallet af besøg i løbet af dagen. Det betyder, at man skal booke en tid og vælge, hvornår på dagen man ønsker at besøge efterskolen. Det kan man gøre ved at gå ind på efterskolens hjemmeside.

Midtjysk Efterskole i Ejstrupholm har valgt at sætte mod og personlig udvikling på dagsordenen.

- Vi sværger lidt til Pippi-doktrinen. Den ukuelige Pippi Langstrømpe siger: 'Det har jeg ikke prøvet før, så det er jeg sikkert god til'. Det er en holdning, vi gerne vil fremelske, og det er der rig mulighed for, fordi vi har seks linjefag, og fordi alle elever skal prøve dem alle, siger forstander Bo Thorup.

- Vores efterskole tilbyder et fællesskab og et socialt netværk, som ikke befinder sig på nettet, men som er her og nu. Her får og giver eleverne hinanden ægte kram og skal ikke nøjes med 'likes' på mobilen, siger han.Vores efterskole tilbyder et fællesskab og et socialt netværk, som ikke befinder sig på nettet.

Bo Thorup, forstander


På Efterskolernes Dag vil spisesalen på Midtjysk Efterskole være omdannet til center for information og samtaler. Alle, som ønsker det, kan få en samtale med en lærer om ønsker og forventninger til et efterskoleophold. Det er også her at spørgsmål om valg af linje, uddannelsesretning eller særlige hensyn kommer på bordet. Skolens administrative personale står klar med råd og vejledning, og der er kaffe på kanden og andre forfriskninger.

Annonce

Prøver på teater og musik

Teaterlinjen giver i løbet af dagen nogle smagsprøver på, hvor langt de er kommet, og når ikke forstanderen holder oplæg i foredragssalen, giver musikeleverne koncert. For både musik- og teatereleverne gælder det, at de endnu ikke har valgt linje. På Midtjysk skal man nemlig prøve alle skolens linjer, før man vælger sin egen.

Alle skolens linjer er faktisk i gang på forskellig måde. Friluftsfolkene har slået en tipi op, lavet bål og varmet cacao. Vandsportsfolkene befolker skolens egen svømmehal, hvor de giver prøver på, hvad undervisningen i vandsport byder på. I hallen er drenge og piger i gang med at spille bold, og i kunstkælderen vil eleverne arbejde med deres kunst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Den lille Avis

Købmandsbutik fik overskud

Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Genbrugspladser lukker ikke

Den lille Avis

Bavnehøj må drosle ned igen

Den lille Avis

Julehjælpen er på trapperne

Den lille Avis

Travebanko blev gennemført

Den lille Avis

Ny købmand på vej til Klovborg

Den lille Avis

Friskole åbner dørene

Annonce