Annonce
Den lille Avis

EIF sagde farvel til Søren Banjo

Søren "Banjo" Kristian Sørensen (til venstre) var med til mange begivenheder i EIF. Her ses han sammen med tidligere målmand Leif Olsen til en sommerfest i 2007. Privatfoto
Søren "Banjo" Kristian Sørensen fra Ejstrupholm Idrætsforening (EIF) er død, men han bliver mindet med en ny tribune ved stadion.
Annonce

Ejstrupholm: Søren Banjo er et navn, der aldrig vil blive glemt i Ejstrupholm Idrætsforening (EIF). I næsten et halvt århundrede var Søren Kristian Sørensen, i daglig tale kaldet Banjo, en populær og elsket skikkelse i EIF, men den 7. januar sagde hans hjerte stop i en alder af 63 år, og idrætsklubben mistede en trofast støtte.

Alle, der har haft tilknytning til EIF, har hørt navnet Banjo. For Søren Kristian Sørensen blev stort set aldrig kaldt andet.

Hvordan kælenavnet Banjo opstod, fortaber sig i fortidens tåger. Den mest sandsynlige forklaring er, at det er inspireret af den gamle julesang "Søren Banjomus"... og Banjo hed som bekendt Søren til fornavn.

Nogen kunne måske forledes til at tro, at Søren "Banjo" Kristian Sørensen var en berømt fodboldspiller i EIF. Men han blev ikke kendt for sine evner på grønsværen. For Banjo var handicappet.

- Han havde problemer med bentøjet. Banjos akillessener var for korte, og han havde krumme ben og fødder. Men det begrænsede ham jo ikke, siger Tommy Pedersen, der var Banjos genbo og tidligere fodboldspiller i EIF.

Handicappet til trods deltog Banjo i mange år som aktiv spiller med sit eget hold ved foreningens indefodboldstævner – altid med holdnavnet ”Banjo & Co”.

- Man skulle ikke tage fejl af Banjo. Han kompenserede for de dårlige ben ved at have en meget stærk overkrop. Banjo var brølestærk, siger Karl Skærlund.

Annonce

Stolt og stædig

Banjo beskrives af alle, som kendte ham, som hyggelig og munter mand, der altid var parat til en sludder og en rask diskussion.

Han var også kendt som en stolt og stædig mand, så han nægtede at bruge rollator, selv om mange mente, at sådan et hjælpemiddel lige ville være sagen.

Men en rollator var et køretøj for gamle mennesker, mente Banjo, så i stedet for en rollator, så brugte han en minicykel som hjælpemiddel. I mange år kunne han cykle, og da bentøjet blev dårligere, brugte han bare cyklen som støtte.

Banjos berømte cykel deltog også i begravelsen. Foto: Karl Skærlund

Han sled to cykler op, og den seneste cykel skal hænges op i værtshuset Stokrosen som et minde.

For også på Stokrosen var Banjo et kendt ansigt. Mange fredage sad han klar til at rafle med venner og bekendte... og altid klar til en kommentar og en hilsen.

Søren "Banjo" Kristian Sørensen var en af dem, der lagde rigtig mange frivillige timer i EIF. I mange år passede han trofast kiosken i klubhuset, og han var en fast tilskuer til kampene. I en årrække var han også en uundværlig holdleder for serie 6 sammen med Per Andersen.

Han var kendt og elsket og en god ambassadør for EIF, lyder skudsmålet.

- Jeg husker også Søren som meget beskyttende og altid støttende for dem, som havde det svært. Han havde en stor retfærdighedssans – og han var ikke bange for at revse venner, når mobning eller taleform blev for voldsom, lyder det fra Tom Goldenbeck Hansen, der også kendte Banjo.

Annonce

Venner samlede ind

Banjo er bisat ved faderens grav. Han forblev ungkarl hele livet og fik ikke børn, men han efterlader sig sine tre søskende - to brødre og en søster.

I forbindelse med familiekontakt efter Søren Kristian Sørensens død erfarede de tre efterladte søskende, at en minde-indsamling for Søren var sat i gang på privat initiativ af Karl Skærlund, Tommy Pedersen, Maria Nørgaard Nielsen og Henrik Nielsen.

Familien ville imidlertid gerne have, at det indsamlede beløb skulle kanaliseres videre til EIF, som har betydet så meget for broderen.

Tommy Pedersen og Karl Skærlund (til højre) står her på det sted, hvor den nye tribune ved stadion i Ejstrupholm skal opføres. Foto: Peter Hald

Ejstrupholm Idrætsforening har manglet en tribune i nogle år. Søren Kristian Sørensens søskende har allerede givet positive tilbagemeldinger om, at det indsamlede mindebeløb kan bruges som startbeløb til en ny tribune.

Forberedelserne er i gang, og når tribunen er opført, vil der naturligvis blive opsat en mindeplade til ære for Banjo, oplyser Karl Skærlund.

Søren "Banjo" Kristian Sørensen var en berømt skikkelse i Ejstrupholm, og når tribunen engang skal indvies, vil det nok tiltrække en stor skare, hvis ellers ikke der er for corona-restriktioner til den tid.

- Og det kan da godt være, at vi skal have nogen til at spille "Søren Banjomus", siger Karl Skærlund lidt eftertænksomt.

Af indsamlingen er der selvfølgelig brugt et pænt stort beløb til en fornem krans ved begravelsen i Ejstrup Kirke den 19. januar. Og apropos gravsted skal der hver år afsættes et beløb til pynt på gravstedet ved kirken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Avis-træffetid på Bredgade

Den lille Avis

Ny legeplads på Gyvelborg

Den lille Avis

Give Steel nomineret til pris

Annonce