Annonce
Den lille Avis

Ejstrupholm Flyveplads har skiftet ejer

Den tidligere flyvepladsejer René Amstrup (til venstre) trykker næve med den nye ejer Rasmus Fynshave. På billedet ses også Katrine Rosenkilde, Ejgil Jespersen, formand for Ejstrupholm Flyveklub, og René Hansen, formand for Østjyllands Faldskærmsklub. Foto: Peter Hald
Annonce

Ejstrupholm: Den lille flyveplads på Ikastvej 7 lidt vest for Ejstrupholm har nu skiftet ejer. Den hidtidige ejer af Ejstrupholm Flyveplads gennem de sidste fire år, René Amstrup, har solgt flyvepladsen til entreprenøren Rasmus Fynshave og hans kæreste Katrine Rosenkilde. På et orienteringsmøde onsdag aften, hvor medlemmer af Ejstrupholm Flyveklub og Østjyllands Faldskærmsklub var til stede, forsikrede Rasmus Fynshave, at han vil drive flyvepladsen videre.

Der er flere årsager til, at Rasmus Fynshave og Katrine Rosenkilde overtager flyvepladsen. Dels har de købt et hus, der ligger lige ved siden af flyvepladsen, og dels dyrker Rasmus Fynshave selv faldskærmsudspring. Desuden er det hans plan at indrette en plads til entreprenørmaskiner i området.

René Amstrup fortalte, at han har ledt efter en køber til flyvepladsen i et års tid.

- Jeg var kommet til den konklusion, at hvis flyvepladsen skulle drives videre, så skulle det være en lokal person, der overtog den, forklarede han på mødet.

René Amstrup fra Sabro er direktør for firmaet Skyhost, der fremstiller gps sporings-udstyr, og han har også gang i mange andre projekter. Han er selv pilot og flyver helikopter, men fik ikke brugt flyvepladsen i Ejstrupholm så ofte, som han havde tænkt sig.

Jeg kunne godt tænke mig at opføre en helt ny hangar i stedet for den gamle.

Rasmus Fynshave, ny ejer af Ejstrupholm Flyveplads

Annonce

Ny ejer: Pladsen fortsætter

På orienteringsmødet kunne det fornemmes, at medlemmerne af den lokale flyveklub og faldskærmsklub havde været lidt urolige for, hvad der skulle ske med flyvepladsen.

Men Rasmus Fynshave manede bekymringerne til ro:

- Flyvepladsen skal fortsætte, som den plejer, og foreløbig kommer der ikke til at ske de store ændringer. Men jeg håber på, at der kommer flere aktiviteter her på pladsen, og jeg kunne godt tænke mig at opføre en helt ny hangar i stedet for den gamle. Jeg håber, at vi kan være fælles om at "løfte" flyvepladsen, lød det fra Rasmus Fynshave.

Han tilføjede, at han har dyrket faldskærmsudspring gennem 25 år og længe havde ønsket sig en flyveplads - og nu var muligheden der.

Rasmus Fynshave har været med til at drive firmaet Danish Container House, der havde base i Ikast. Firmaet havde specialiseret sig i at bygge huse af containere, og det tegnede lovende, men en voldsom brand raserede firmaets bygninger i januar i år, og firmaet måtte stoppe. I stedet driver Rasmus Fynshave nu et entreprenørfirma sammen med kæresten Katrine.

Formanden for Ejstrupholm Flyveklub, Ejgil Jespersen, udtrykte glæde over, at flyvepladsen skal drives videre:

- Jeg håber at flyvepladsen består, og vi vil gerne være med til at bygge videre på den. Vi må dog nok erkende, at der skal lidt yngre kræfter til i klubben, sagde han.

Også René Hansen, formand for Østjyllands Faldskærmklub, der har holdt til på pladsen siden 2015, var glad for, at flyvepladsen kan drive videre.

Ejstrupholm Flyveplads er i øvrigt den eneste officielle flyveplads i hele Ikast-Brande Kommune, og den har eksisteret lige siden 1961, da pladsen blev etableret af Johannes Bach.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce