Annonce
Den lille Avis

Ejstrupholm gør igen klar til Duedagen

Duedagen kan virkelig give mylder i Ejstrupholms gader, hvor der vil blive opstillet mange kræmmerboder. Arkivfoto
Annonce

Ejstrupholm: Søndag 13. oktober er der igen tid for den årlige Duedag i Ejstrupholm, hvor byens gader vil summe af liv og handel mellem kræmmere og besøgende.

Duedagen i Ejstrupholm er årets sidste store udendørs kræmmermarked, og standene vil strække sig over to kilometer i Ejstrupholms gader.

- Vi håber på dejligt, lunt efterårsvejr og mange glade besøgende i gaderne. Kræmmerne er på vej i vinterhi og skal have solgt de sidste varer, så der kan gøres en rigtig god handel, fortæller Kim Storm fra Duedagsudvalget.

- Og trænger man til en pause i handlen, kan man tanke depoterne op i Duedagens madboder og nyde levende musik i Dueslaget, vores telt på Søndergades p-plads, tilføjer han.

Annonce

130 frivillige knokler

Ejstrupholm har cirka 1600 indbyggere, men til Duedagen bliver byens indbyggertal mangedoblet. Af få så stort et arrangement til at glide kræver masser af frivillig arbejdskraft, og det har Ejstrupholm heldigvis. Omkring 130 frivillige giver en hånd med i madboderne, på parkerings-området og med andre opgaver.

Duedagen er et samarbejde mellem de fire lokale foreninger Ejstrupholm Håndværker- og Borgerforening, Ejstrupholm Gymnastikforening, Ejstrupholm Idrætsforening og Ejstrupholm Erhvervsforening.

Duedagen har eksisteret siden 1955, hvor initiativtagerne var skoleinspektør Skriver fra Aulum, der kørte gennem Ejstrupholm og gjorde holdt på kroen og faldt i snak med kromanden Anker Pedersen. De var begge meget interesserede i duer, og inden Skriver forlod kroen, aftalte de, at de ville arrangere en dueudstilling i Ejstrupholm.

Der er fortsat dueudstilling. Det foregår i Ejstrupholm hallen, og bedømmelserne er normalt færdige ved 13-tiden, hvorefter dørene åbnes, så alle interesserede kan komme ind og se duerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Sommer som i gamle dage

Den lille Avis

Frisøren har været savnet

Annonce