Annonce
Den lille Avis

Første kvindelige brandmand ansat på Falck-station i Nørre Snede

Brandstationen i Nørre Snede søger efter flere deltidsbrandmænd til at tage vagter i dagtimerne. Foto: Peter Hald
Mette Lyneborg Mortensen har meldt sig som deltidsbrandmand i Nørre Snede. Der er stadig brug for lidt flere folk.

Nr. Snede: Brandstationen i Nørre Snede får nu sin første kvindelige brandmand. Det er den 43-årige Mette Lyneborg Mortensen, der har meldt sig under fanerne på Falck-stationen på Falkevej i Nørre Snede.

- Jeg læste en artikel om, at brandstationen i Nørre Snede manglede folk især til vagter i dagtimerne, og så tænkte jeg, at det kan jeg godt finde ud af. Jeg har tidligere arbejdet på store skibe og blandt andet sejlet for Molslinjen og DFDS, og derfor har jeg fået kurser i brandslukning og krisestyring, fortæller Mette Lyneborg Mortensen.

Mette Lyneborg Mortensen har allerede prøvet udstyret, og nu skal hun igennem uddannelsen. Foto: Dennis Knudsen

Hun skal nu i gang med kurser og optræning i jobbet som deltids-brandmand, og i løbet af marts vil hun få sine første vagter.

Annonce

- Jeg kan godt få det til at gå op med mit familieliv mit og arbejde. Jeg har kontorarbejde hjemmefra for DFDS, og jeg tror godt, at mine to piger på seks og otte år engang imellem kan finde ud af at gå hjem fra skole selv, hvis jeg tilfældigvis skulle være ude på en udrykning lige på det tidspunkt, siger hun.

Nye i byen

- Jobbet som brandmand hænger sammen med, at jeg gerne vil engagere mig i byen. Vi flyttede hertil for to år siden og kendte ikke et øje i forvejen, men siden er min mand Mikael Mortensen blevet medlem af lokalrådet, og nu begynder jeg snart på brandstationen, fortæller Mette Lyneborg Mortensen.

Rent fysisk er hun ikke i tvivl om, at hun kan klare jobbet.

- Jeg er i god form og jeg dyrker motion ved at løbe, fortæller hun.


Jobbet som brandmand hænger sammen med, at jeg gerne vil engagere mig i byen.

Mette Lyneborg Mortensen


Ifølge lederen af Falck-stationen i Nørre Snede, Dennis Knudsen, er Mette Lyneborg Mortensen den første kvindelige brandmand på stationen, men måske ikke den sidste. For stationen mangler stadig folk.

- Vi er nu 17 med Mette, men vi kan altid bruge flere. To eller tre mere vil være et drømmescenarie. Det er stadig et problem at få dagtimerne ordentligt dækket ind, siger Dennis Knudsen.

Han har tidligere beskrevet, at det er blevet sværere for firmaer og virksomheder at acceptere, at deres ansatte melder sig som deltidsbrandmænd.

Brande i dagtimerne er dog ikke så hyppige, og i det hele taget har 2020 ikke budt på særlig mange brande i Nørre Snede og omegn.

I skrivende stund er det blevet til 34 brande i år, heraf var der kun seks brande i tidsrummet mellem klokken 7 og 16, oplyser Dennis Knudsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Rock blandt brunkullene

Den lille Avis

Madfestival på Harrild Hede

Den lille Avis

Udvalg sagde nej til neurofeedback til børn: Det er virkelig sådan en beslutning, der gør ondt helt ind i marv og ben

Den lille Avis

Fink Byg Aps overtager HD Byg

Den lille Avis

Klovborg Kino åbner igen

Annonce