Annonce
Den lille Avis

Faldefærdige ejendomme rives ned af kendt entreprenørfirma

Hele karréen fra nr. 6 i forgrunden til nr. 12 (det grå hus bagest i billedet) skal nu rives ned for at gøre plads til udlejningsbyggeri i flere etager. Foto: Mikael Lund
Entreprenørfirmaet EMR fra Nørre Snede går i gang med byforskønnelse i Brande.

Brande/Nr. Snede: Med entreprenørfirmaet EMR's nedrivning af ejendommene Østre Allé 6-12 i Brande er der udsigt til en betragtelig forskønnelse af området mellem Blichersvej og viadukten under jernbanen.

- Vi synes ikke, vi kan være det bekendt. Så ærligt lyder svaret fra EMR’s adm. direktør Per Breinbjerg, da jeg spørger ham om, hvorfor byggefirmaet fra Nr. Snede har besluttet sig for at nedrive hele karréen mellem Lejerbo på Blichersvej og viadukten.

Udover at være adm. direktør er Per Breinbjerg en af i alt syv kompagnoner i EMR, som for fem-seks år siden købte de fire ejendomme på en tvangsauktion, da den daværende projektudvikler gik konkurs.

Annonce

Den mest kendte – og mindst synlige – af de fire ejendomme, er FDF’ernes gamle kredshus ”Sløjfen”, som har ført en hensygnende tilværelse, siden FDF’erne flyttede ind i deres nybyggede kredshus på Jyllandsvej i efteråret 2009.

Siden har det forladte kredshus mest været brugt til opmagasinering/lager, mens de tre øvrige huse har været udlejet – men de lejemål er nu opsagt og fraflyttet, oplyser Per Breinbjerg.

Dermed er man klar til at gå i gang med nedrivningen; det gør man ifølge EMR-direktøren allerede i denne uge, og nedbrydningsarbejdet forventes at vare 2-3 måneder.

Udlejningsbyggeri i flere etager

Det er Krondal Nedbrydning, som sidste år blev overtaget af Jørgen Skov A/S, der skal stå for nedbrydningsopgaven, oplyser Jørgen Breinbjerg videre.

Herefter er det ifølge EMR-direktøren planen at opføre ”udlejningsbyggeri i flere etager”, hvilket lokalplanen for området allerede åbner mulighed for, og den lokalplan har EMR ikke tænkt sig at udfordre.

Ifølge Per Breinbjerg er det planen at tage fat på byggeriet i 2023.

Han forklarer, at man i byggefirmaet, der er hjemmehørende i Nr. Snede, ikke hidtil har haft energi og lyst til at kaste sig ind i udlejningsbyggeri, men der er man nu, og derfor har man nu ”speedet processen op”.

- Vi har ingen interesse i at gøre noget, som ikke er godt for Brande, fastslår EMR-direktøren afslutningsvis.

Om EMR

EMR er en velkonsolideret byggevirksomhed med en historie, der går helt tilbage til 1968. Selskabet blev startet af murermester Erik Møller Rasmussen.

Selskabet har altid været ejerledet. Den nuværende ledelse har været beskæftiget op til 30 år i selskabet, og de fleste har været medejere/ejere siden 1999.

Med udgangspunkt fra domicilet i Nr. Snede beskæftiger EMR p.t. omkring 200 medarbejdere, som for en stor dels vedkommende er blevet udlært i virksomheden og/eller har været ansat i mange år.

I EMR indgår endvidere Entreprenørfirmaet Poul Pedersen A/S med domicil i Brabrand, som beskæftiger yderligere omkring 100 medarbejdere.Annonce
Den lille Avis

Herrer vil ikke stå i skyggen af damerne: Håndboldklub vil fokusere mere på seniorherrer og har ansat to nye trænere

Annonce
Den lille Avis

FDF'erne i Hampen og Gludsted fejrer 40 års jubilæum

Annonce
Den lille Avis

Angelika siger farvel til sin blomsterbutik - kroppen trænger til en pause

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Massiv opbakning til nye boligprojekter, flere seniorboliger - og et medborgerhus

Den lille Avis

Dårligt internet og afsides beliggenhed tvinger lokalhistorisk arkiv til at flytte væk fra skovmuseum

Den lille Avis

Du ved, hvad du har - stem nej til at fjerne forbeholdet

Den lille Avis

Gigantiske glasfugle svæver højt under loftet på skole

Den lille Avis

Vibeke er ny borgerrådgiver og skal være med til at styrke forståelsen mellem borgerne og kommunen

Den lille Avis

Måske kan Hærvejs-turisme puste nyt liv i gammelt museum

Den lille Avis

Idyllisk skovmuseum er truet af lukning. Frivillige vil kæmpe for at bevare det

Den lille Avis

Håndboldklubbens store loppemarked gøres klar

Annonce