Annonce
Den lille Avis

Fire Sjakk-trælaster bliver overtaget af Stark: Vi fik et godt tilbud

I juni 2018 blev den tidligere XL-Byg på Gesagervej til Sjakk. Nu skifter trælsaten hænder og bliver en del af Stark-kæden. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce

Ejstrupholm/Give/Egtved/Hedensted: Fire Sjakk-trælasthandler bliver i den nærmeste fremtid en del af den landsdækkende kæde Stark.

Stark Danmark har indgået en aftale om at overtage aktiviteterne i Sjakk A/S. Sjakk driver i dag forretninger i Ejstrupholm, Hedensted, Give og Egtved og beskæftiger cirka 80 medarbejdere. Alle nuværende 80 medarbejdere fortsætter i Stark.

- Det har været spændende og udfordrende at prøve kræfter med at drive Sjakk. Vi er nået langt med vores investeringer og ikke mindst vores mission om at være den mest lokalt forankrede trælast. Vi er glade for, at Stark Danmark overtager vores aktiviteter, da vi er sikre på, at de som kommende ejer vil videreudvikle forretningen i tråd med det, vi startede i 2017, forklarer Michael Thorup Mortensen, medejer af Sjakk i en pressemeddelelse.

- Jeg vil gerne takke ejerne og medarbejderne for den udvikling, de har skabt i Sjakk. Sjakk er i dag en stærk aktør i det midt- og østjyske, og vi ser frem til at byde vores nye kolleger velkommen i Stark, siger Britta K. Stenholt, administrerende direktør i Stark Danmark.

Sjakk, der i 2017 gav et overskud på 14,8 mio. kr. og i 2018 et underskud på 2,4 mio. kr. efter skat, har været interessant for flere kæder, uddyber formand for Sjakks bestyrelse, Henrik Rasmussen, overfor Folkebladet.

- Årsagen til, at vi går med til at sælge efter to år, er, at vi har fået et tilbud, der har været for godt til at sige nej til. Vi har fået flere bud først på året, men det har været magtpåliggende for Michael Mortensen og Mads Kloster at finde den rigtige ejer, siger Henrik Rasmussen.

Årsagen til interessen fra kæderne er i følge Henrik Rasmussen, at Sjakk-butikkerne har præsteret bedre end forventet.

- Vi vidste godt, at vi i 2018 ville komme ud med et underskud, men det blev mindre end forventet, og generelt er det gået bedre end forventet, og det kan man takke ledelsen og medarbejderne for, siger Henrik Rasmussen.

Sjakk og Stark

Stark Danmark driver 66 byggecentre og trælaster fordelt over hele landet og i seks Grønland.

Stark Danmark beskæftiger ca. 2400 medarbejdere og er en del af STARK GROUP, der har 10.000 medarbejdere og 412 trælaster fordelt på i alt fem lande.

Sjakk består af fire trælasthandler i Hedensted, Give, Egtved og Ejstrupholm. Oprindeligt var trælasterne i Juelsminde og Haarby, som var ejet af Juelsminde Trælastgruppen og tilhørte XL-Byg- Kæden, også med i kæden.
I december 2017 købte Mads Kloster, indehaver af Kloster A/S, og Michael Mortensen, indehaver af HM Entreprenør A/S, de seks trælaster af Juelsminde Trælast Gruppen.
I sommeren 2018 træder trælasterne ud af XL-Byg og bliver til Sjakk. Samtidigt bliver trælasten i Juelsminde lukket.
I januar i år lukker trælasten i Haarby.

Annonce

Skal godkendes af Konkurrencestyrelsen

For Stark Danmark betyder overtagelsen en markant styrkelse af tilstedeværelsen i Midt- og Østjylland, idet virksomheden i forvejen har forretninger i blandt andet Vejle, Horsens og Brande.

Kunderne, som primært består af små og mellemstore håndværkere eller professionelle i byggeriet, får kortere til en Stark-butik, mens nye kunder i lokalområdet bliver tilbudt Starks vifte af landsdækkende fordele. Som en del af Starks sædvanlige praksis og i tråd med ånden i Sjakk, vil det nye ejerskab fortsat engagere sig i livet i lokalområdet.

- Kunderne i det midtjyske får med Stark en professionel og stærk sparringspartner, der byder på et bredt og dybt produktsortiment, god rådgivning og landets bedste logistikservice. Vi ser frem til at hjælpe vores kunder, som tæller mange lokale håndværkere i området, endnu bedre end vi kan i dag, siger Britta K. Stenholt, administrerende direktør i Stark i en pressemeddelelse.

Handlens endelige afslutning er betinget af godkendelse fra de danske konkurrencemyndigheder. Der er ikke sat dato på overtagelsen af samme årsag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Foredrag om caminoen

Den lille Avis

Storsejr til præriepiger

Den lille Avis

Hærvejskoret synger i skoven

Den lille Avis

Åbent hus i Nama Parken

Annonce