Annonce
Den lille Avis

Flere udskiftninger i menighedsrådene

Menighedsrådene får flere nye medlemmer. Det gælder blandt andet i Klovborg-Tyrsting fælles menighedsråd. Her er det Klovborg Kirke. Arkivfoto: Peter Hald
Nr.Snede-Hampen og Klovborg-Tyrsting menighedsråd fik nye medlemmer. Formand i Nørre Snede stopper.
Annonce

Nr. Snede/Hampen: Der er flere nye navne på vej i Nørre Snede/Hampen menighedsråd efter valghandlingen tirsdag 15. september - den såkaldte valgforsamling, der er en ny måde at vælge menighedsråd på.

Den hidtidige formand i Nørre Snede/Hampen menighedsråd gennem de sidste 12 år, Mogens Høiberg fra Nørre Snede, havde valgt ikke at genopstille, og rådets næstformand Lars Hauge fra Hampen sagde også farvel.

Det betød så, at der skulle vælges to nye medlemmer, og det blev Heidi Christensen fra Nørre Snede og Linda Larsen fra Hampen.

De øvrige medlemmer fortsætter - det er Susanne Pedersen, Nr. Snede, Kerstin Britorn Averhoff, Nr. Snede, Inge Vibjerg, Nr. Snede, Inger Marie Rosendal Lauersen, Nr. Snede, Jette Kristensen, Hampen og Hanne Andersen fra Hampen.

Mogens Høiberg fortæller, at han stopper som formand på grund af sin alder:

- Jeg er fyldt 80 år, og jeg har været med i menighedsrådet i 16 år, heraf 12 år som formand, så jeg mener godt, at jeg kan tillade mig at stoppe. Det har været spændende arbejde, siger Mogens Høiberg.

Ny valglov

En ny valglov betyder, at medlemmerne af landets menighedsråd bliver valgt på en ny måde, der minder lidt om bestyrelsesvalg på generalforsamlinger. Tirsdag 15. september blev der afholdt såkaldte valgforsamlinger, hvor kandidater debatterede, inden der skulle stemmes.

Tidligere har der langt de fleste steder været såkaldt aftalevalg, hvor der kun blev opstillet én kandidatliste og dermed ikke gennemført en reel afstemning.

Hvis der (i sjældne tilfælde) kommer kandidatlister efter valgforsamlingen, senest fire uger efter afholdelsen af valgforsamlingen, skal der holdes afstemningsvalg tirsdag 17. november 2020.

Ligesom de øvrige menighedsråd rundt omkring går der et stykke tid, før menighedsrådet konstituerer sig - det vil sige udpeger medlemmerne til de forskellige poster i rådet. Det sker først i slutningen af november.


Det har været spændende arbejde.

Mogens Høiberg, afgående menighedsrådsformand


Nr. Snede-Hampen menighedsråd er valgt for en to-årig periode.

Annonce

Tre nye i Klovborg-Tyrsting

I Klovborg-Tyrsting menighedsråd er der også sket nogle udskiftninger i menighedsrådet. De fleste fortsætter. Det gælder den nuværende formand Vagn Hougaard Sørensen fra Klovborg samt Rune Grand Graversen, Klovborg, Kirsten Margrethe Hansen, Klovborg og Vera Roed fra Tyrsting.

Nye er Bodil Jensen og Mariann Bang-Madsen fra Klovborg og Jette Bie fra Tyrsting.

Disse tre nye afløser Mette Hedeager og Birthe Knudsen fra Klovborg og Herdis Jensen fra Tyrsting, der alle har valgt at stoppe.

Rådet er valgt for en to-årig periode og konstituerer sig i slutningen af november.

Den nye form for valgforsamling er gennemført lidt på samme måde som på en generalforsamling i en forening. I langt de fleste tilfælde er sagen afgjort med selve valgforsamlingen tirsdag, men der er en "demokratisk kattelem", idet der kan åbnes for et afstemningsvalg 17. november, hvis der pludselig dukker en ny liste med nye kandidater op.

- Det vil dog kun ske i sjældne tilfælde og nok kun de steder, hvor der er problemer i sognet, siger Vagn Hougaard Sørensen, der har mange års erfaring fra menighedsrådsarbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Den lille Avis

Købmandsbutik fik overskud

Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Genbrugspladser lukker ikke

Den lille Avis

Bavnehøj må drosle ned igen

Den lille Avis

Julehjælpen er på trapperne

Den lille Avis

Travebanko blev gennemført

Den lille Avis

Ny købmand på vej til Klovborg

Den lille Avis

Friskole åbner dørene

Annonce