Annonce
Den lille Avis

Friskole får flere elever og medarbejdere

Bestyrelsesmedlem Louise Madsen og skoleleder Jesper á Lágni Larsen står her ved et af skolens nye skilte. Foto: Lars Thomhav
Efter sommerferien kan Klovborg Friskole nå op på 133 elever. Det er næsten en tre-dobling på fire år.

Klovborg: Med udsigt til et elevtal på 133 elever efter sommerferien kan Klovborg Friskole melde om yderligere vækst. I løbet af de seneste fire år har skolen fået flere og flere elever. I 2017 var skolen ned på blot 54 elever, og det vakte bekymring. Men så vendte skuden.

Skoleleder Jesper á Lágni Larsen oplyser, at Klovborg Friskole i øjeblikket har 125 elever, men der er flere på vej

-133 elever er det, vi kan se frem til efter sommerferien. Måske er der endda mere på vej, for vores telefoner ringer stadig, siger han.

En af årsagerne til fremgangen er, at Klovborg Friskole har fået en del elever, der før gik på andre friskoler.

-Der er desværre en del friskoler, der ikke har så meget medvind. Det er rigtig ærgerligt, synes jeg, for der er brug for alle skoler, så der er flere valg, siger Jesper á Lágni Larsen.

Men fremgangen skyldes også, at de senere års fokus på at forbedre Klovborg Friskole er ved at bære frugt, understreger han:

- Vores ringe i vandet breder sig stille og roligt af sig selv - vi gør som sådan ikke noget udaftil. Det arbejde, vi allerede har lagt i skolen, er ved at rygtes. Der er nogle tiltag, som forældrene synes er gode, og flere børn trives bedre, siger skolelederen fra Klovborg, der trådte til i 2017.

Nye skilte

Der er investeret ret meget i at forbedre skolens fysiske rammer. En række renoveringsprojekter og investeringer i blandt andet nye computere og skolemøbler er kommet til, og i øjeblikket er der gang i et legeplads-projekt.

Senest har skolen fået helt nye skilte. Endda med lys i, så skolens navn også kan ses i mørke.

I takt med det stigende elevtal har skolen også fået flere medarbejdere. Efter sommerferien vil den samlede stab nå op over 25 - heraf udgør undervisere over halvdelen.

Senest er der netop blevet ansat tre nye lærere, Malene Madsen, der er uddannet på Den Frie Lærerskole, Susanna Uhrskov, der er læsevejleder, og Gitte Møller Falck, der har været lærer på Bakkelandets Friskole.

I næste omgang udvælger skolen yderligere en eller to nye lærere, da der lige har været ansættelsessamtaler.

Annonce
Annonce
Den lille Avis

Madfestival på Harrild Hede

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Udvalg sagde nej til neurofeedback til børn: Det er virkelig sådan en beslutning, der gør ondt helt ind i marv og ben

Den lille Avis

Fink Byg Aps overtager HD Byg

Den lille Avis

Klovborg Kino åbner igen

Den lille Avis

Elev-tegninger i tidligere brugs

Den lille Avis

SuperBrugs øgede overskuddet

Annonce