Annonce
Den lille Avis

Friskole får stort støttebeløb fra fond

Skoleleder Jesper á Lágni Larsen fra Klovborg Friskole ser frem til at komme i gang med projektet, hvor ude- og legearealer i og omkring skolen skal forbedres. Foto: Peter Hald
Nordea Fonden giver 276.000 kroner til Klovborg Friskole, der skal forbedre ude- og legearealer.
Annonce

Klovborg: Der kommer til at ske noget i og omkring Klovborg Friskole i den kommende tid. Nordea Fonden har netop offentliggjort nyheden om, at fonden vil støtte Klovborg Friskoles store projekt med at forbedre skolens ude- og legearealer med 276.000 kroner.

- Det er til stor glæde for alle på skolen, men også for byen, når coronaen er væk, og vi igen åbner op for alle i og omkring byen, siger skoleleder Jesper á Lágni Larsen.

Projektet med at forbedre ude-arealerne bliver ganske omfattende, og skolen skal på jagt efter flere penge, da det samlede projekt kan løbe op i 450.000 kroner.

Jesper á Lágni Larsen håber, at man snart kan komme i gang

- Vi skal først have et møde med Nordea Fonden, hvor vi fremlægger vores planer og drøfter dem. Det bliver måske først i foråret 2021, at vi kan være færdige, siger han.

- Vores bestyrelse skal have stor ros. De har ramt plet med ansøgningen og har lagt meget arbejde i det, siger skolelederen.

Tilskuddet til friskolen kommer fra Nordea Fondens "Her bor vi"-pulje på 60 millioner kroner. Puljen støtter en lang række projekter, i denne omgang 78 projekter over hele landet. Flest småbyer i regionerne Midtjylland (24) og Syddanmark (22) har fået støtte efterfulgt af Nordjylland (17), Sjælland (11) og Hovedstaden (4).

I alt uddeler Nordea-fonden 36 mio. kroner af den 60 mio. kroner store pulje. Den 29. oktober offentliggøres de resterende støttemodtagere.

Annonce

Mange flere elever

Klovborg Friskole har i de seneste tre år haft en meget kraftig vækst i elevtallet og har i skrivende stund 115 elever mod 57 i 2017.

Der er udsigt til endnu flere elever, da skolen har lange ventelister, så nye og bedre ude- og legearealer er stærkt påkrævet, understreger Jesper á Lágni Larsen.

- Vi skal blandt andet have nye gynger og sandkasser, men også opholdsområder med "relax-bænke" til de ældre elever. Og det bliver arealer, som også kan bruges udenfor skoletiden, når engang coronaen er væk. Lige nu har vi en politik, hvor vi ikke lukker "fremmede" ind på skolen uden aftale, siger Jesper á Lágni Larsen.

Han kan tilføje, at Klovborg Friskole indtil videre er sluppet for corona-tilfælde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Ny købmand på vej til Klovborg

Den lille Avis

Friskole åbner dørene

Den lille Avis

Nej til lån i yderområder?

Den lille Avis

Menighedsråd er fuldtalligt

Den lille Avis

Frank Heidemann stopper

Den lille Avis

Efterårshygge på skovmuseet

Annonce