Annonce
Den lille Avis

Fup på nettet: Falsk profil på Facebook frustrerer og plager to byrådskandidater

Sådan ser den falske profil ud. Billedet er Annette Mosegaards, men navnet "Raabjerg Myrup Dina" er en bagvendt version af Dina Myrup Raabjerg, der også er byrådskandidat for de konservative i Ikast-Brande Kommune ligesom Annette Mosegaard. Skærmbillede
To byrådskandidater, Annette Mosegaard og Dina Myrup Raabjerg, kæmper mod Facebook. Deres navne og billeder misbruges af en falsk profil, som Facebook tilsyneladende ikke vil lukke.

Ikast/Brande: To byrådskandidater fra Ikast-Brande Kommune, de konservatives borgmesterkandidat Annette Mosegaard og hendes partifælle Dina Myrup Raabjerg, kæmper i øjeblikket en svær kamp mod mediegiganten Facebook.

De to kandidater har opdaget, at en eller anden har oprettet en falsk Facebook-profil med Dina Myrup Raabjergs navn og Annette Mosegaards billeder. Og trods mange henvendelser fra de to byrådskandidater og flere andre har Facebook hidtil afvist at fjerne den falske profil.

Profilen ser mærkelig ud. Der er byttet om på Dina Myrup Raabjergs navn - det er skrevet bagfra: Raabjerg Myrup Dina står der på den falske profil. Og billederne er Annette Mosegaards. Det er en række fotos, der har været bragt på Mosegaards rigtige profil - men den slags billeder kan nemt stjæles med et par klik.

Annonce

Oplysningerne om den opdigtede "Raabjerg Myrup Dina" er ikke særligt fyldestgørende, og som uddannelsessted er angivet den sandsynligvis ikke-eksisterende "City University School Of Liberal Arts".

De fleste med blot et overfladisk kendskab til Facebook kan se, at profilen ikke er ægte. I øvrigt er teksten i de forskellige opslag skrevet på engelsk, og der optræder en del udenlandske navne i kommentator-sporene.

Så helt klart en pivfalsk profil. Alligevel kan den åbenbart ikke lukkes.

- Vi kan ikke trænge igennem

- Det er lidt vildt at det sker - og det er meget vildt, at vi simpelthen ikke kan trænge igennem til Facebook og få dem til at stoppe det. Nogen har jo mixet Dinas navn med mine billeder, og det giver da usikkerhed. Det er ikke særlig trygt, siger Annette Mosegaard.

Hun regner umiddelbart ikke med, at der er tale om politisk chikane, for der har ikke været politisk indhold på den falske profil, men hun undrer sig over, at profilen blander oplysninger fra to byrådskandidater fra samme parti og samme kommune.

Den falske Facebook-profil giver en del bøvl. Hver gang andre Facebook-medlemmer anmelder den falske profil, så får Dina Myrup Raabjerg og Annette Mosegaard kopier af anmeldelser, som automatisk bliver sendt til dem.

Hidtil har Facebook blot afvist anmeldelserne med en henvisning til, at den ikke overtræder Facebooks fællesskabsregler.

- Men det er helt galt, at der ikke er et krav om, at vi skal kunne komme i kontakt med et rigtigt menneske i de her sager, lyder det fra Dina Myrup Raabjerg.

Annette Mosegaard er helt enig:

- Der er ikke nogen, vi kan ringe til. Det kan da ikke passe. Facebook burde da have en hotline eller et kontor, så man kan få fat på dem. Og det er da bekymrende, at man tilsyneladende ikke kan få stoppet sådan noget, siger hun

Indtil nu ser det ikke ud til, at profilen er brugt til at sprede falske nyheder eller kompromittere de to politikere. Men da profilen må være lavet af en årsag, frygter de, at der kan opstå problemer på et tidspunkt, og derfor kæmper de videre mod Facebook for at få profilen lukket.

- Det er meget vildt, at vi ikke kan trænge igennem til Facebook, siger Annette Mosegaard. Hun er borgmesterkandidat for de konservative i Ikast-Brande Kommune, og hun er ikke tryg ved, at det øjensynligt er meget svært at få lukket en falsk Facebook-profil. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Den lille Avis

DN-formand om solceller: Solcelleparker er en fin måde at producere strøm på

Annonce
Annonce
Den lille Avis

Købelyst og godt vejr gav bonus: Duedag gav 80.000 kroner til foreningslivet

Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Grøn energi eller visuel forurening? Lokalråd er begyndt at gruble over solcelleparker

Den lille Avis

Brandvarme ældrepolitiske emner tages op til "speed-dating" debatmøde

Den lille Avis

Lokalråd har brug for frivillige

Den lille Avis

Serie-indbrud i håndværkerbiler

Den lille Avis

U17-hold fik nyt spillertøj

Den lille Avis

Handelsbanken skal sælges - og det vil også mærkes lokalt

Den lille Avis

Sogneaften med foredrag om lægemissionær

Den lille Avis

Solcelleparker bliver mere aktuelle: Kommunen tager hul på høring om solcelleanlæg

Den lille Avis

Grønt åndehul får et nyt løft: Kommunale kroner på vej til park-projekt

Den lille Avis

Kilometer giver penge: Lokaldysten kommer til landsby

Den lille Avis

Her er dine muligheder for at søge Bygningspuljen

Den lille Avis

70-årig murer fortsætter - og hans byggefirma er flyttet ind i en gammel mølle

Den lille Avis

Jeg vil gerne være med til, at vi udbygger Ikast-Brande Kommune som en tillids- og ansvarsbaseret kommune

Den lille Avis

Spar-købmandsbutik blev moderniseret

Den lille Avis

Halloween på  skovmuseet

Den lille Avis

Lynhurtig seks-årig spurtede fra de andre og vandt Danmarksmesterskab: Asger blev nummer ét på BMX-cykel

Den lille Avis

Fup på nettet: Falsk profil på Facebook frustrerer og plager to byrådskandidater

Den lille Avis

Lyserød Søndag gav over 20.000 kroner

Den lille Avis

En million til mindre skolefravær: Vi skal sætte tidligt ind og i samarbejde med forældrene hjælpe dem tilbage i skole

Den lille Avis

Bank skærer ned: Jyske Bank i Ejstrupholm vil nøjes med en ugentlig åbningsdag mod nu fem

Den lille Avis

Efterår med aktivitet på skovmuseet

Annonce