Annonce
Den lille Avis

Genbrugspladser lukker ikke

Nye tider er på vej op genbrugspladserne i Nørre Snede og Bording, og det kan betyde, at borgerne ikke får så meget hjælp til at sortere affaldet. Arkivfoto: Martin Kloster
Kommende ny-ordning på to genbrugspladser bliver mødt med skepsis. Men pladserne lukker ikke, understreger udvalgsformand.

Nr. Snede/Bording: Flere borgere i Nørre Snede, Bording og Engesvang er bekymrede for, om deres lokale genbrugspladser lukker. Avisen har fået opkald fra borgere, der har hørt, at genbrugspladserne i Nørre Snede og ved Bording skulle være på vej mod en lukning.

Men det er ikke tilfældet, lyder det fra Henrik Engedahl (V), der er formand for Ikast-Brande Kommunes teknik- og miljøudvalg:

- De to pladser skal ikke lukkes. Vi har besluttet, at vi indfører en ny ordning for genbrugspladserne i Nørre Snede og Bording med mere selvbetjening, men til gengæld med øget åbningstid. Den beslutning har jo vi ikke truffet for at lukke de to pladser. Tværtimod investerer vi i pladserne for at fremtidssikre dem, siger Henrik Engedahl.

Annonce

- Den gode nyhed er, at de to pladser vil være åbne 363 dage om året fra klokken 8 til 22 - meget mere end nu. Den dårlige nyhed er, at der bliver mindre bemandet tid, hvor man kan forvente at møde medarbejdere, tilføjer han.

Baggrunden for den kommende ny-ordning er, at der skal spares 2,5 millioner kroner, og de penge findes ved at afskedige nogle af de medarbejdere, der i dag er ansat på pladserne.

Det betyder, at borgernes mulighed for at få råd og hjælp fra medarbejdere mindskes, og at borgerne i højere grad selv skal være gode til at få sorteret affaldet rigtigt.

Fremtidssikring

- Hvis man er skeptisk og bor i Nørre Snede, Bording eller Engesvang, så skal man tænke på, at det her er en fremtidssikring. Vi gør noget aktivt for at sikre genbrugspladserne, lyder det fra Henrik Engedahl.

- Vi har besluttet, at pladserne skal være ubemandede, og det betyder, at nogle medarbejdere må fratræde. Det skal ikke opfattes som en kritik af medarbejderne på genbrugspladserne. Tværtimod har betjeningen af borgerne være rigtig god, men vi har til opgave at få mest muligt ud af de midler, vi har til rådighed, tilføjer han.Vi gør noget aktivt for at sikre genbrugspladserne.

Henrik Engedahl


Præcis hvornår ny-ordningen på de to genbrugspladser træder i kraft er ikke afklaret endnu, men det vil ske i løbet af 2021. Der kommer en indkøringsperiode, og hvornår den begynder, vil blandt andet afhænge af, hvornår det nødvendige udstyr er på plads.

Der kommer nemlig et nyt tilmelde-system og et nyt overvågningssystem på pladserne i Bording og Nørre Snede, og der skal også investeres i for eksempel kemikaliebeholdere.

- Detailplanen og tidsplan er på vej. Der kommer en masse information til borgere, når de skal tilmelde sig et system, der får porten til at åbne. Men så langt er vi ikke, siger Henrik Engedahl.

Han erkender, at det nye system mødes med en del skepsis - også blandt medarbejderne.

- Medarbejderne kigger på mig med et noget skeptisk blik, men det er vigtigt for at mig at understrege, at medarbejderne ikke har gjort noget forkert, siger Engedahl.

Hvad så hvis der går kludder i sorteringen?

- Vi kan altid gå baglæns. Men vi har ikke nogen formodning om, at det vil gå galt. Der vil komme systemer med kameraovervågning og nummerpladegenkendelse. Vi er heller ikke de første, der gør det her... der findes omkring 60 selvbetjente pladser i Danmark allerede. Og vi har erfaring for, at borgerne gerne vil bidrage til en god sortering, svarer Henrik Engedahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Backgammon-dyst i 30 timer

Den lille Avis

Gyvelborg fik shelterpladser

Den lille Avis

Aktivitetsråd er på plads

Den lille Avis

Fortsat fart på Sebastian Øgaard

Annonce