Annonce
Den lille Avis

Gert siger farvel til Bilhuset og autobranchen

Gert Pedersen er ved at tømme værkstedet i Bilhuset, hvor han har arbejdet de seneste 16 år. Nu venter et nyt kapitel. Foto: Peter Hald
Gert Pedersen har solgt Bilhuset til en tømrermester og ser tilbage på 32 år som selvstændig i autobranchen.

Ejstrupholm: Hver dag kører 6000 bilister forbi Bilhuset, der ligger i Ejstrupholm og vender ud mod den befærdede landevej til Brande. Nogle af bilisterne stopper op og besøger Bilhuset, der drives af 61-årige Gert Pedersen.

Han har nemlig en trofast og loyal kundeskare, der er opbygget gennem alle de 32 år, han har arbejdet som selvstændig i bilbranchen.

Men nu er det snart slut med Bilhuset. Gert Pedersen har solgt ejendommen på Holmegårdsvej 4 til den lokale tømrermester Ole Bartnik, der snart går i gang med at ændre indretningen.

Gert Pedersen har dog lige en periode på en måned til afvikling, men ellers er han ved at forlade sin branche.

- Jeg vil gerne sige farvel til mine gode kunder. Men jeg kan ikke holde en afskedsreception i disse coronatider, og det der med receptioner er heller ikke lige mig. Men jeg kan jo her i avisen sige tak til alle dem, der har fulgt mig, siger Gert Pedersen.

Den 61-årige bilforhandler og pladesmed stopper ikke på arbejdsmarkedet, men han slipper sin virksomhed og tilværelsen som selvstændig erhvervsdrivende for at få lidt mere tid til sig selv. Og det er der en god grund til.

Annonce

Alarmklokker ringede

- I 2017 fik jeg konstateret prostatakræft. Pludselig tabte jeg mig 10-15 kilo, og så begyndte alarmklokkerne at ringe. Jeg måtte have strålebehandling, og det resulterede i nogle længere sygdomsperioder. Heldigvis var der fine tal ved min seneste kontrol, og jeg har det godt i dag, men man kommer jo til at tænke over tilværelsen efter sådan en omgang. Jeg blev opmærksom på, at jeg ikke er udødelig, og at livet er kort, siger Gert Pedersen.


Jeg blev opmærksom på, at jeg ikke er udødelig.

Gert Pedersen


- Jeg skal finde et arbejde. Jeg er åben for lidt af hvert, for jeg er ikke så vanskelig. Hvad det bliver, ved jeg ikke, men jeg tager et kapitel ad gangen, siger han.

Han satser på at få lidt mere fritid, nu hvor han ikke længere behøver at arbejde i weekender og andre "skæve" tidspunkter:

- Jeg kunne godt tænke mig at komme ud og rejse mere sammen med min kæreste Malene og se mere til familien, siger han.

Mere motion skal der også til. Gert Pedersen er opmærksom på sit helbred og er derfor begyndt at cykle en hel del.

Bilhuset ligger meget synligt lige ud mod Brandevej, og Gert Pedersen har været glad for den beliggenhed. Foto: Peter Hald

Der bliver nok også lidt tid til den lille klassiske Vespa scooter fra 1969, som er et af Gert Pedersens favoritkøretøjer.

- Før i tiden havde jeg også en del amerikanerbiler... man er jo stadig en drengerøv, men der er ikke plads til amerikanerbilerne ved parcelhuset i Ejstrupholm, så dem har jeg solgt. Men Vespaen har jeg stadig, siger han.

Annonce

Kunderne holdt ved

Gert Pedersen har levet sit halve liv med autobranchen og prøvet både opture og nedture. Finanskrisen var ikke så sjov, og sygdomsperioden betød, at han måtte være fraværende i perioder.

- Men mange af mine trofaste kunder holdt alligevel ved - det var jeg meget glad for, understreger han.

I sine unge dage var han medejer af et Fiat specialværksted i Ikast fra 1981 til 1984. Gert Pedersen er oprindeligt uddannet som pladesmed og drev også et pladeværksted i Smedebæk fra 1989 til 2005. Derefter rykkede han ind i Bilhuset på Holmegårdsvej, som han overtog efter Leif Hansen.

De seneste 16 år har det så handlet om Bilhuset i Ejstrupholm, hvor Gert Pedersen har drevet sin virksomhed ene mand - men han har gode kolleger lige i nabolaget, nemlig folkene fra autofirmaet S. Ø. Biler lige ved siden af, og i det seneste år også det nye "knopskud" S.Ø. Cykler og Scooter, der bliver drevet af Søren Østergaard Nielsen og Ulrik Kristensen.

- Jeg kigger ofte ind hos Søren og Ulrik, og vi hjælper hinanden lidt, og der bliver også tid til lidt kaffe, fortæller Gert Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Skov-vandring ved skovmuseum

Den lille Avis

19-årig bestod svendeprøven

Annonce