Annonce
Den lille Avis

Gludsted Friskole fik nyt fysiklokale

Fysiklærer Kristian Daugaard slår begejstret ud med armene i det nye fysiklokale på Gludsted Friskole. Han og eleverne muntrer sig her med et forsøg med elektrolyse. Foto: Peter Hald
Annonce

Gludsted: Et splinternyt fysiklokale er ikke hverdagskost på en skole, så derfor var der kage og snoreklipning, da Gludsted Friskole fredag indviede sit nye fysiklokale. Duften af frisk maling kunne stadig anes i lokalet, da eleverne myldrede ind efter snoreklipningen.

Det var i øvrigt elevrådsformand Marc Nymark fra 8. klasse, der fik æren af at bruge saksen til at klippe den røde snor over med.

- Det var første gang, at jeg prøvede det, sagde Marc Nymark, der ligesom de øvrige elever glæder sig til at bruge fysiklokalet.

Skoleleder Kim Lerche oplyser, at det blev nødvendigt med et nyt og tidssvarende fysiklokale, især fordi Gludsted Friskole i dette skoleår for første gang har en 9. klasse - og dermed skal gennemføre 9. klasses afgangseksamen - og det stiller nogle krav.

Samtidig får de øvrige elever også gavn af lokalet, når de har undervisning i naturfag. Skolen har i øjeblikket 101 elever.

Elevrådsformand Marc Nymark fik æren af at klippe den røde snor ved indgangen til fysiklokalet. Foto: Peter Hald
Annonce

Specielle krav

Der stilles særlige krav til et fysiklokale, blandt andet fordi der fra tid til anden gennemføres kemiske forsøg, og det kræver en god udsugning. Også specielle opbevaringsskabe er en nødvendighed. Lokalet har derfor ikke været helt billigt. Der er tale om en investering på 266.000 kroner, oplyser Kim Lerche.

Skolens fysiklærer Kristian Daugaard er en af dem, der ser frem til at bruge det nye lokale:

- Jeg glæder mig helt vildt. Det er et fysiklokale, som andre skoler nok vil misunde os, siger han.

En anden nyhed på Gludsted Friskole er, at man har ændret indretningen af 1.- og 2. klassernes såkaldte læringsrum. Her der kommet nye møbler på prøve - blandt andet et stort trappemøbel med indbyggede huler, som både kan bruges, når børnene skal samles, eller når nogen skal fordybe sig i fred og ro.

- Trappemøblet har en god effekt, især når vi skal samle eleverne. Nu har vi det på prøve frem til sommerferien, siger klasselærer Nichlas Hein.

Der kommer sikkert flere projekter, og skolens bestyrelsesformand Uffe Henneberg siger, at næste moderniseringsprojekt meget vel kunne være skolekøkkenet.

Skoleleder Kim Lerche oplyser, at fysiklokalet gør det muligt at holde 9. klasses afgangseksamener i faget. Skolen har netop udvidet med 9. klasse. Foto: Peter Hald
I de små klasser er der kommet nye møbler, blandt andet dette trappemøbel, som lærer Nichlas Hein viser frem. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Sommer som i gamle dage

Den lille Avis

Frisøren har været savnet

Annonce