Annonce
Den lille Avis

Gludsted varmer op til sommerens kunstprojekt

Billedkunstneren Mette Mailund Strong fra Silkeborg er en af de danske kunstnere, der deltager. Privatfoto
Annonce

Gludsted: Bannere med tidligere års kunst er hængt op i lygtepælene i Gludsted. Det er et synligt tegn på, at The International Art Workshop er på vej til at flytte ind på Gludsted Friskole. Styregruppen er godt i gang med planlægningen, og der er brug for mange frivillige til at bidrage med stort og småt.

- Hold øje med postkassen i Gludsted og omegn, hvor der snart dumper en folder ind med program, og om hvad og hvor man kan melde sig til de forskellige gøremål. I kan også finde programmet hos købmanden i Gludsted og information i øvrigt på facebook (the international artworkshop) eller på hjemmesiderne www.the-international-artworkshop.dk og www.gludstedogomegn.dk. Man kan kontakte Ingeborg Brandt på 61114494, hvis man vil hjælpe. F.eks. kan madlavningsholdene fremhæves, hvor frivillige hjælpere gennem årene har hygget sig vældigt med hinanden og kunstnerne. Når man spiser sammen, er der især mulighed for at høre nyt fra de steder, hvor kunstnerne kommer fra. Hvordan er deres hverdag, hvordan ser de på deres og vores kultur, natur osv. Det er altid spændende med denne tværkulturelle udveksling, hvor vi lærer hinanden at kende på en anden måde end bare via de gængse nyheder og medier. Og vi lærer om og af hinanden gennem kunsten. Så hermed en opfordring til at frivillige hjælpere melder sig til tjeneste, lyder det fra Dorthe Dybdahl fra styregruppen.

Projektet er støttet økonomisk af både Ikast-Brande Kommune og flere sponsorer og sammen med de frivilliges indsats er workshoppen dermed mulig igen i år.

De kunstnere, som deltager på årets workshop 1.-12. juli, er fra Japan: Yuina Mitsuuchi, Saori Ito, Jin Sugimura og Takashi Tochiyama; fra Brasilien: Newman Schutze og Renato Valle; fra Polen: Wieslawa Markiewicz, Mariola Landowska og Izabela Wolska; fra Tyskland Anna Ditscerlein og Salah Saouli (med libanesisk baggrund) og endelig fra Danmark Mette Mailund Strong og Rie Takauchi Rolighed (med japansk baggrund).

Børnene må også forsøge sig med deres kreative sider. Derfor er der en børneworkshop for 9-12-årige børn den 8.-9. juli kl. 9-15. Her vil kunstneren Britta Egebjerg med hjælp fra den lokale Emil Søndergaard tage børnene med ind i gadekunstens forunderlige verden. Der skal prøves kræfter med skrotmonstre, perleplader, gasbeton, tapefigurer, fotosten, stencils, stenmaling og skiltebudskaber som kunstneriske udtryk. Børneworkshoppen er en del af kommunens sommertilbud til børn ”Aktiv Sommer” og man kan tilmelde sig på Ikast Bibliotek den 13. juni kl. 18-19 eller blot kontakte Jane Henneberg på 61335434. Kom til ferniseringen tirsdag 9. juli kl. 15-16.

Disse skulpturer er fremstillet af kunstneren Salah Saouli, som også kommer til Gludsted. Privatfoto
Annonce

Fernisering

Der er også fernisering for hele den internationale workshop fredag den 12. juli kl. 15.15-17. Ikast-Brande Kommunes formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Helle Mathiasen, åbner ferniseringen, som hun tidligere har gjort – ofte med en bemærkning om, hvor stort et arbejde både kunstnere og frivillige har ydet og om, hvor stor betydning kunsten og det tværkulturelle møde har for os. Der er ingen købetvang, men kom og kig og bliv overrasket med forundring og beundring.

Kom også til et par hyggelige fællesspisninger de to fredage i Gludsted Sognegård. Den første fredag 5. juli er det kunstnerne, der byder på ”Mad fra den store Verden”. Tilmelding til Asta Henneberg på 40185067.

Den sidste fredag den 12. juli er også afslutningen på de to ugers intensive arbejde, så det bliver med en festlig fællesspisning, hvor alle gæster medbringer lidt til en fælles buffet. Tilmelding til Ingeborg Brandt på 61114494.

I de to uger er der også chancen for at opleve kunst blive til – opleve kunstnerens proces og overvejelser osv. Vil man besøge workshoppen undervejs for at se kunstnerne i arbejdstøjet og i gang, er det bedst mandag og onsdag i den første uge, i weekenden eller mandag-torsdag i den sidste uge. Men det er en god ide at kontakte Jane Henneberg på 61335434 først, så man ikke kommer forgæves, mens kunstnerne er på udflugt for at blive inspireret, lyder det fra styregruppen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Nyt vandværk skal indvies

Den lille Avis

Vandkunst udsat for hærværk

Mest læste

Seneste nyt

Den lille Avis

Sommer som i gamle dage

Annonce