Annonce
Den lille Avis

Grundsalg kan blive start på en udvikling af Klovborg

Formanden for Klovborgs lokalråd, Hanne Pedersen, har ligesom mange andre ventet længe på salget af de seks Kløvermarken-grunde. Nu er grundene solgt, og Hanne Pedersen regner med, at udstykningen er fuldt bebygget om et par år. Foto: Peter Hald
Lokalråds-formand: Positivt med salg af Kløvermark-grunde. Nu kan der snart blive bygget.

Klovborg: Med salget af udstykningen på Kløvermarken i Klovborg håber byens lokalråd nu på, at det kan blive startskuddet til en ny udvikling i byen.

Fem ud af de seks kommunale grunde på Kløvermarken blev for nylig solgt til bygmesteren Brian Hegermann fra Brædstrup, og Brian Hegermann, der driver firmaet Hegermann Huse, går nu i gang med salgsarbejdet. Den sjette og sidste grund er også blevet solgt.

Formanden for Klovborgs udviklings- og lokalråd, Hanne Pedersen, er overbevist om, at der ikke vil gå så lang tid, før grundene bliver bebygget.

Annonce

- Der er interesse for grundene, og jeg tror og håber, at udstykningen er fuldt bebygget med parcelhuse indenfor to år. Det er grundstørrelser, der vil være velegnede for børnefamilier, og det vil give forøget aktivitet i Klovborg, siger hun.


Tingene kan godt lykkes i de små byer. Det kræver bare noget arbejde.

Hanne Pedersen


Kløvermarken-grundene lå hen i 14 år, før der nu er kommet gang i salget, og det faktum, at de fem grunde nu er blevet solgt til en bygmester, vil øge tempoet, mener Hanne Pedersen.

Hun ser frem til, at der bliver bygget attraktive nye ejerboliger. Klovborgs andel af billige udlejningsboliger er i den høje ende, og her vil nye parcelhuse gøre noget godt for boligmassen i byen, påpeger hun.

Kløvermarken-udstykningen er allerede byggemodnet og forsynet med el, vand og fællesantenne-ledninger, og endda gadelamperne er på plads. Det er faktisk kun huse, der mangler.

Grundlag for mere

På længere sigt gør Hanne Pedersen sig forhåbninger om, at kommunen vil udstykke mere omkring Klovborg. Grundlaget for en udvikling er til stede, understreger hun:

-Mange af de små landejendomme omkring Klovborg er blevet solgt til yngre mennesker, så der sker noget. Samtidig kan Brædstrup være med til at trække gang i en udvikling af Klovborg og de andre mindre samfund. Brædstrup har jo udviklet sig kolossalt. Den har altid været en god handelsby, og nu er den blevet endnu bedre, da der er kommet nye cafeer og restauranter og endnu flere butikker, for eksempel et stort byggemarked. Det gør det attraktivt at bosætte sig i nærheden, pointerer Hanne Pedersen.

Der er allerede lavet en stikvej og opsat gadelamper på Kløvermarken-udstykningen. Foto: Peter Hald

Det er nødvendigt, at der kommer tilflytning til Klovborg, og timingen for en tilflytning nu passer godt. Lige nu har der nemlig været gang i en række positive tendenser: Byens friskole på få år vokset fra 54 til 130 elever, børnehaven har en god belægning, og byens købmandsforretning har skruen i vandet.

- Men vi kan godt bruge noget frisk blod i byen. Det er jo ingen hemmelighed, at mange af ildsjælene i foreningslivet er grå i toppen. Der skal løbende ske en vis tilflytning til en landsby, ellers risikerer vi stagnation, siger Hanne Pedersen.

Kløvermarken er både tæt på Klovborgs centrum og ligger samtidig lige ud til frodige kornmarker. Foto: Peter Hald

Flere af landsbyerne i Ikast-Brande Kommune har i de senere år oplevet fremgang. Det gælder også Klovborg, hvor indbyggertallet er vokset en anelse de sidste 10 år - fra 528 i 2010 til 546 i 2021, viser tal fra kommunen.

Blandt andet landsbyer, hvor der er nem adgang til motorvejs-nettet eller større byer, har haft fremgang. Det viser en kommunal undersøgelse, og her nyder Klovborg godt af, at det ikke tager mere end et kvarters tid at nå E45. Og en handelsby som Brædstrup er kun cirka 12 minutters kørsel væk fra Klovborg.

Men der er også andre parametre, der gør sig gældende - for eksempel byernes fællesskab og naturen omkring landsbyerne.

- Tingene kan godt lykkes i de små byer. Det kræver bare noget arbejde, understreger Hanne Pedersen.

Kommunen: Meget for pengene

Udstykningen på i alt seks grunde på Kløvermarken i Klovborg, blev foretaget i 2007. Kløvermarken 12 blev solgt i 2008. Herefter er der ikke solgt grunde i udstykningen. Der har gennem årene været enkelte henvendelser på de tilbageværende grunde, som dog ikke har ført til et salg.

"Indbyggertallet i Klovborg har siden 2010 været forholdsvist stabilt. Fra 2020 til 2021 ses dog en lille stigning fra 528 indbyggere til 546 indbyggere. Klovborg er infrastrukturmæssigt godt placeret med kort afstand til blandt andet Horsens. På trods heraf har det indtil videre ikke været muligt at sælge de kommunale byggegrunde, selv om prisen er betragteligt lavere end i fx Horsens. Et salg af de fem byggegrunde i Klovborg kan medvirke til en positiv udvikling i Klovborg. Hvis der fx bygges et prøvehus på én af grundene, vil potentielle tilflyttere kunne se, hvor meget hus og grund de kan få for pengene ved at bygge i Klovborg", lyder det i teksten til byrådets dagsorden, hvor salget blev besluttet.

Ved et samlet salg af de fem grunde, har kommunen ikke flere grunde i Klovborg. Kommunen ejer ikke yderligere jord i Klovborg til boliger.

Annonce
Annonce
Den lille Avis

Gavmildt skolebudget: 60 millioner kroner til to skoler

Annonce
Annonce
Den lille Avis

Biograf-succes langt ude på landet: Klovborg Kino har klaret sig i 25 år og fortsætter med de samme ejere

Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Vi vil kæmpe for at bevare rådhuset i Nr. Snede, så vi sikrer, at der fortsat er aktiviteter og arbejdspladser

Den lille Avis

Vores ambition er at støtte og videreudvikle landsbyerne i kommunen

Den lille Avis

Flere lokale kandidater: Venstre-liste komplet med 16 navne

Den lille Avis

Enorm jobmesse kan samle 600 virksomheder og ligeså mange ledige

Den lille Avis

Historier om sprængstoffer og kaffeerstatning

Den lille Avis

Team HEG U13 piger fik en travl weekend

Den lille Avis

Ældrelivet skal være det gode liv med velfærd og værdighed

Den lille Avis

Prisen skal tjekkes: Kommunale entreprenøropgaver bliver nu sendt i udbud

Den lille Avis

"Farlig kunst" tæt på vej: Stor skulptur ved Gludsted skal flyttes eller sikres

Den lille Avis

Gavmildhed i regnen: Venlig gestus med en paraply

Den lille Avis

Budgetforlig uden den store sparekniv - men med udfordringer på ældreområdet

Den lille Avis

Efterskolernes Dag - nu med booking

Den lille Avis

Foreninger vil booste billetsalg til koncert

Erhverv

Efter 16 måneder: Priswe på sommerhuse falder

Den lille Avis

Pensionistforening fejrer 75 års jubilæum

Den lille Avis

Kuldsejlet ældrepleje-projekt: Metoderne virkede, men økonomien bristede

Den lille Avis

Højderyggens folkedansere er klar

Den lille Avis

Storstilet indsamling: Elever og forældre samler penge til udflugter

Den lille Avis

Simon Vanggaard holder foredrag i hjembyen

Den lille Avis

Fra æbler til most: Haveforening arrangerer æblepresse-dag

Den lille Avis

Selv gravsten varer ikke evigt: "Overskud" af gamle gravsten på kirkegård

Annonce