Annonce
Den lille Avis

Gymnastikforening jubilerer midt i en corona-tid

HGF er en synlig gymnastikforening, og nu kan man bogstavelig talt vise flaget med dette nye beach-flag med foreningens kendte logo. Omkring flaget er det tre fra bestyrelsen - fra venstre Philip Christensen, Mona Andersen og Michael Braae-Cortsen, der er formand. Foto: Peter Hald
Højderyggens Gymnastik Forening gør klar til en ny sæson, som man håber bliver corona-fri.
Annonce

Nr. Snede: Højderyggens Gymnastik Forening (HGF) har lige passeret en milepæl. Den 22. juni rundede foreningen de 25 år, men på grund af corona-restriktionerne har det ikke været muligt at arrangere en stor jubilæumsfest.

Jubilæet bliver dog markeret. Ikke med en kæmpefest, men med en række "happenings", der bliver spredt ud over hele den kommende sæson, lyder det fra bestyrelsen.

- Vi er ved at lægge hovederne i blød, og vi har nedsat et jubilæumsudvalg, siger bestyrelsesmedlem Mona Andersen.

Hun og den øvrige bestyrelse, der også omfatter formand Michael Braae-Cortsen, Philip Christensen og Line Jørgensen, kan glæde sig over, at medlemstallet i HGF er stabilt. Det ligger i øjeblikket på omkring 170 medlemmer.

Annonce

Mangler instruktører

Til gengæld er foreningen udfordret, når det gælder om at skaffe instruktører nok. Det er et klassisk tilbagevendende problem for mange gymnastikforeninger, og instruktørmanglen betyder, at det ikke er alle de gode ideer, der kan føres ud i livet.

- Det er lidt "Tordenskjolds Soldater", der trækker læsset, forklarer formand Michael Braae-Cortsen.

Men han og de andre i bestyrelsen håber, at der bliver god opbakning til den kommende generalforsamling, der skal finde sted 8. september klokken 19.30 i Nørre Snede Hallen.

- Der er ikke ret mange, der vil sige nej til et aktivt foreningsliv, siger Michael Braae-Cortsen.

Han håber, at især de unge børnefamilier vil melde sig på banen, og han tilføjer, at man ikke behøver at være nervøs over at kaste sig ud i en tjans som instruktør. Der er masser af muligheder for kurser og oplæring, understreger han.

Annonce

Et stille forår

Egentlig skulle generalforsamlingen have fundet sted i foråret, men igen kom coronaen og forstyrrede det hele.

I det hele taget blev det et stille forår, hvor holdene ikke rigtig kom i gang, fordi landet var lukket ned.


Der er ikke ret mange, der vil sige nej til et aktivt foreningsliv.

Michael Braae-Cortsen, gymnastikformand


Men apropos corona, så fik HGF i nedlukningsperioden afprøvet nogle helt nye ting så som online-yogatræning, hjemmetrænings-videoer og en ny motionsrute med "indbyggede" aktiviteter.

Da nedlukningen sluttede, kom der også gang i andre tiltag såsom Tai Chi 18 Qigong med Bente Mortensen som instruktør. Her forventes det, at et nyt hold starter i september.

Mona Andersen, Michael Braae-Cortsen og Philip Christensen i den sommerstille Nørre Snede Hal. Til september håber de, at hallen igen bliver fyldt med livlige gymnaster i alle aldre. Foto: Peter Hald

Og i det hele tager er det i begyndelsen af september, at man tager hul på den nye sæson, og så er der håb om, at det meste kan foregå normalt.

Holdene er ved at blive formet, men er ikke helt på plads endnu.

- Fordelingen af haltiderne blev meget forsinket, så vi får travlt med at samle op i august, understreger Michael Braae-Cortsen.

Trods corona-bøvlet er det en sprudlende og idé-rig forening, der er ved at gøre klar til den nye sæson, og HGF ser også frem til, at det i marts 2021 bliver muligt at holde den store klassiske forårsopvisning, som man gik glip af i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Menighedsråd er på plads

Den lille Avis

Købmandsgård skal sælges

Den lille Avis

Parkeringsbåse vækker debat

Den lille Avis

Lokalhistorisk bog er på vej

Annonce