Annonce
Den lille Avis

Helt nyt ansigt i kommunalpolitik: Flere penge til lokalsamfund

Anette Øgaard har fødderne godt plantet i erhvervslivet, da hun er med til at drive Øgaards Lastvognsopbyg & Hydraulik i Ejstrupholm. Foto: Peter Hald
Annette Øgaard fra Ejstrupholm mener, at kreditforeninger bør være mere imødekommende overfor de små lokalsamfund.

Ejstrupholm: Den lokale valgkamp er så småt gået i gang, for den 16. november i år skal der nemlig sættes krydser ved kommunal- og regionsrådsvalget.

Både de gamle garvede og de helt nye kandidater er ved at gøre sig klar. En af dem, der er helt ny i det kommunale, politiske spil, er 50-årige Annette Øgaard fra Ejstrupholm. Hun stiller op for første gang til et kommunalvalg. Det bliver for De Konservative, som dermed får et nyt kort på hånden i "gamle" Nørre Snede kommune.

Lokalt i Ejstrupholm er Annette Øgaard ikke et ukendt ansigt. Sammen med sin mand driver hun Øgaards Lastvognsopbyg & Hydraulik i Ejstrupholm - et større firma med 15 medarbejdere.

Desuden er hun mor til den efterhånden ret så kendte unge racerkører Sebastian Øgaard, der er godt i gang med en international karriere indenfor motorsport. Netop sønnens glødende interesse for motorsport har lært Annette Øgaard, at det er vigtigt, at unge har muligheder for at udfolde sig.

Nu er det så den politiske arena, der kalder, og Annette Øgaard fortæller, at hun gerne vil sætte sig ind i, hvad der egentlig foregår i "maskinrummet" i kommunalpolitik:

- Jeg vil gerne være med til at se på, hvad skattekronerne egentlig går til, siger Annette Øgaard.

Først og fremmest vil hun gerne være med til at udvikle lokalsamfundene:

- Bosætning er afgørende. Vi skal have gang i en positiv udvikling i hele gamle Nørre Snede Kommune, siger hun.

Annonce

Bedre lånemuligheder

Der kan siges mange smukke ord om de små by-samfund, men som medarbejder i et stort firma er Annette Øgaard klar over, at der skal penge til alt.

Og netop finansiering kan nu om dage være temmelig svært både for erhvervsdrivende og borgere i landsby-samfundene. Banker og kreditforeninger er for tilbageholdende, mener hun:

- Det er jo ingen hemmelighed, at det kan være svært at låne penge, når man bor i det, som nogen betragter som "udkant". Unge mennesker kan have svært ved at låne penge til huskøb, og virksomheder kan have svært ved at få finansieret udvidelser og nybyggerier. For eksempel da vi for tre år siden ville udvide vores virksomhed, så skulle vi bruge fem millioner kroner, men vi kunne kun låne 750.000 kroner som kreditforeningslån. Men vi klarede den alligevel, fortæller Annette Øgaard.


Virksomheder kan have svært ved at få finansieret udvidelser og nybyggerier.

Annette Øgaard


Hun har selv i flere år været meget aktiv i erhvervslivet. Hun var med til at drive den daværende Q8-tank i Ejstrupholm, har arbejdet som produktchef for Kelsen i Nørre Snede og også været ansat hos OK Snacks.

Nu om dage klarer hun regnskabet i lastvognsfirmaet, men hun sørger for at have tid nok til at hjælpe sønnen Sebastian med at varetage motorsports-karrieren. Sebastian tilbringer en del tid i Spanien på grund af sporten, men døtrene Malene og Rikke er tættere på. Malene er frisør i Tørring, og Rikke er sygeplejerske og bor også i Tørring.

Annonce

En kønnere by

Som ejstrupholmer kunne Annette Øgaard godt tænke sig at få flere virksomheder til byen. Og apropos by vil hun også gerne være med til at kæmpe for flere udstykninger og ikke mindst et kønnere bybillede:

- I Ejstrupholm har vi i den senere tid oplevet, at udenbys ejendomsopkøbere køber ejendomme til udlejning, men det er ikke altid, at vedligeholdelsen følger med. Det betyder, at vi kan risikere at se på faldefærdige ejendomme i byen. Vi har selv udlejningsejendomme, og jeg ved, at det er vigtigt at sørge for, at husene er i orden. Med gode huse kan man også tiltrække nogle lidt andre typer lejere, understreger Annette Øgaard.

Hun tilføjer, at Ejstrupholm måske også kunne skele lidt til nabobyen Nørre Snede, hvor der for nylig blev opført to moderne boligblokke i Nama Parken og tilsvarende nye Domea-rækkehuse ved siden af.

Et stærkt kort for Ejstrupholm er byens grønne profil. Der bliver udført et kæmpe-arbejde for at renovere og smukkesere byens næsten 100 år gamle lystanlæg, og der kunne måske også arbejdes på flere muligheder med Ejstrupholm Sø, mener Annette Øgaard.

- Mange mennesker går ture ved søen, men jeg synes, at man savner badestranden, som var der i gamle dage. Det er groet noget til. Tidligere var der et vældigt liv, hvor familierne fra byen tog til søen om sommeren, fortæller hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Skov-vandring ved skovmuseum

Den lille Avis

19-årig bestod svendeprøven

Annonce