Annonce
Den lille Avis

Hjertestarter på Tinnetgaard

Her ses elev Mike Haugaard Klint og Tinnetgaards souschef Søren Raffnsøe ved den nye hjertestarter. Privatfoto
Annonce

Vonge: Hvert år er der cirka 4000 danskere, der får hjertestop udenfor sygehusene. Når det sker, er hurtig hjælp helt afgørende. De hårde facts er, at de fleste får varige skader eller dør, hvis ikke de får hjælp indenfor 10 minutter.

Det har Tinnetgaard Bo- og Erhvervsskole nord for Vonge nu taget konsekvensen af og anskaffet sig en hjertestarter.

- Når man bor så langt fra sygehusene som vi gør her på Tinnetgaard er det ikke nogen rar tanke hvis det en dag skulle ske. Derfor søgte vi i 2018 Trygfonden om en hjertestarter. Desværre var Tinnetgaard ikke blandt de heldige, men vi var enige om at det var så vigtig en sag at vi nu selv har købt en hjertestarter, fortæller skolens souschef Søren Raffnsøe Hultberg.

Der kommer rigtig mange mennesker på gården, både elever, ansatte og besøgende på skolen, der ligger på Hammervej 28 nord for Vonge. Tinnetgaard skal på sigt udvikle sig til et oplevelsescenter for besøgende fra både ind- og udland og disse fremtidsplaner vil kun betyde flere besøgende, så sikkerheden skal være i orden.

Samtidig kan man også med lidt større sikkerhed besøge attraktionerne i nærheden, såsom Hærvejen, Gudenåens og Skjernåens kilder, Naturcenter Koutrupgård, den nærliggende lejrskole m.m. Faktisk er overlevelseschancerne tre gange større, hvis man får førstehjælp, indtil ambulancen når frem.

Skolen er tilmeldt på hjertestarter.dk, så her kan man finde hjertestarteren på kortet. Hjertestarteren sidder selvfølgelig udendørs, så den er tilgængelig hele døgnet. Man kan også hente Trygfondens hjertestarter app, så kan man altid finde den hjertestarter der er nærmest dig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Sommer som i gamle dage

Den lille Avis

Frisøren har været savnet

Annonce