Annonce
Den lille Avis

Hunden Jaco opsnusede en mobiltelefon på fem minutter

Tage Møllemand med hunden Jaco, der er en trænet finde-ting-hund. Det tog kun Jaco fem minutter at finde den tabte mobiltelefon. Arkivfoto: DcH
Kvinde tabte telefon, da hun blev ramt af blodprop. Men hun blev reddet, og hunden Jaco fandt telefonen.

Nr. Snede/Blåhøj: Sporhunden Jaco fra Nørre Snede har igen fundet en tabt mobiltelefon. Det har den gæve schæferhund gjort flere gange før, da den er med i hundeejer-foreningen DcH's eftersøgningstjeneste sammen med sin ejer Tage Møllemand.

Men denne gang var omstændighederne lidt mere dramatiske, end de plejer at være.

Telefonen blev tabt torsdag 12. november i en skov på Blåhøj-egnen, da 65-årige Solvejg Frank var på vandretur som så ofte før. Denne dag ville skæbnen imidlertid, at hun pludselig blev ramt af en blodprop i hjernen og faldt om.

Heldigvis var en nabo ude at gå på den samme rute, og hun opdagede Solvejg og fik tilkaldt hjælp. Men Solvejgs mobiltelefon var blevet væk.

Hendes mand Robin Frank gik senere ud for at lede efter telefonen, men han var på en svær opgave, da telefonen havde et brunt cover... og skovbunden var dækket af brune blade.


Der gik kun fem minutter... så kom hunden med mobiltelefonen.

Robin Frank


- Jeg vidste så nogenlunde, hvilken rute hun var gået, men jeg kunne simpelthen ikke finde telefonen, der også indeholdt Dankort og andre ting og sager i coveret. Heldigvis kunne naboen, der også er med i DcH, fortælle om DcH's eftersøgningstjeneste og så henviste de mig til Tage Møllemand. Han og hunden Jaco kom derud, og der gik kun fem minutter... så kom hunden med mobiltelefonen, fortæller Robin Frank.

Meget heldigt sammentræf

Robin Frank konstaterer, at der har været tale om et meget usædvanligt og heldigt sammentræf, at en nabo helt tilfældigt er ude at gå samme rute på samme tid som hans hustru... og at naboen oven i købet kender til DcH's eftersøgningstjeneste.

- Da min hustru fik blodproppen, har hun nok selv prøvet at ringe efter hjælp, men det var hun slet ikke i stand til og så må hun have tabt mobiltelefonen. Hun kravlede derefter 100 meter, da hun vidste, at hun skulle have en chance for at blive fundet. Og så var naboen heldigvis ude at gå med sin hund og fandt hende, fortæller Robin Frank.

- Min hustru kom på hospitalet og er i bedring. Hun skal have noget genoptræning. Hun var lam i den ene side, da hun kom på sygehuset, men allerede da jeg kom op til hende, kunne hun bevæge arm og ben, og det går pænt fremad, oplyser han.

Blodproppen kom meget uventet:

- Min hustru går og cykler 15 kilometer hver dag, så det havde vi ikke forventet, understreger Robin Frank.

Annonce

Flere opgaver

Tage Møllemand fra Nørre Snede har i flere år været med i DcH's eftersøgningstjeneste sammen med Arne Mortensen fra samme by.

De to har været på mange eftersøgningsopgaver med deres hunde, og de specialtrænede hunde har fundet alt lige fra mobiltelefoner, ure, briller, tegnebøger og endda i ny og næ et høreapparat.

- Lidt overraskende har det været et stille efterår, da vi normalt ofte er ude efter høstarbejdet, hvor folk taber alt muligt. Men det varierer, siger Tage Møllemand.

Han håber, at kendskabet til eftersøgningstjenesten bliver større:

- Det er lidt ærgerligt, at eftersøgningstjenesten ikke er så kendt. Men det ændrer sig forhåbentlig. Man kan altid komme i kontakt med tjenesten via DcH's hjemmeside eller på vagttelefonen 71104069, og selv får jeg ofte direkte henvendelser, fortæller Tage Møllemand.

-

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Udvalg sagde nej til neurofeedback til børn: Det er virkelig sådan en beslutning, der gør ondt helt ind i marv og ben

Den lille Avis

Fink Byg Aps overtager HD Byg

Den lille Avis

Klovborg Kino åbner igen

Den lille Avis

Elev-tegninger i tidligere brugs

Den lille Avis

SuperBrugs øgede overskuddet

Annonce