Annonce
Den lille Avis

Sej idrætslærer kan få en fornem pris

Nick Sønderskov Hansen er med i opløbet, når organisationen Skole OL skal kåre Danmarks Sejeste Idrætslærer. Foto: Ulla Myrhøj
33-årig idrætslærer fra Ejstrupholm Skole er med i finalen om at blive Danmarks Sejeste Idrætslærer.

Ejstrupholm: Idrætslærer fra Nick Sønderskov Hansen fra Ejstrupholm Skole kan måske blive udpeget som "Danmarks Sejeste Idrætslærer 2020".

Den 33-årige Nick Sønderskov Hansen er med i finalen, når organisationen Skole OL skal kåre Danmarks Sejeste Idrætslærer. Skole OL har modtaget over 300 indstillinger, og tre kandidater er udvalgt. Nick Sønderskov Hansen er en af de tre.

- Med prisen hylder vi idrætsfaget og de mange fantastiske idrætslæreres indsats. Vi ønsker at skabe større anerkendelse af idrætsfaget og sætte fokus på, hvor vigtigt idræt er for børn og unges både fysiske, psykiske og sociale udvikling, udtaler Torben Dan Pedersen, projektchef på Skole OL.

Skole OL uddeler prisen i samarbejde med Dansk Skoleidræt, DIF, TrygFonden, Nordea-fonden og Salling Group.

Annonce

37 indstillinger

Nick Sønderskov Hansen har fået hele 37 indstillingerne fra kollegaer, forældre og både nuværende og tidligere elever.

Flere af dem påpeger, at den entusiastiske lærer har været med til at ændre holdningen til idræt blandt eleverne.

En tidligere elev skriver således: ”Nick er den bedste idrætslærer, fordi han formåede at vende attituden til idræt. Han var ny lærer, da jeg gik på skolen. Alle elever så idræt som fritid- og afslapningstime, men så kom Nick. Han fik vendt alle i min klasses tilgang til idræt. Vi kom til idræt og vidste, at vi skulle lære noget og lave noget aktivt, men på en sjov og anderledes måde.”

Ved siden af arbejdet som idrætslærer er Nick Sønderskov Hansen fodboldtræner. Men han kan også undervise i meget andet end bold, for eksempel redskabsgymnastik og dans.

En elev skriver om Nick: ”Vi skulle igennem et danseforløb. Jeg syntes selv at tanken om at skulle danse lød røvsygt, fordi jeg er mest til boldspil. Men jeg blev overrasket. Jeg syntes det var pissesjovt, fordi Nicks tilgang var så fed, og han brændte virkelig for at lære os noget. Vil fik smil på læben og fik grint med hinanden.”

En idrætskollega skriver: ”Nick forstår at motivere eleverne, så de løbende overskrider grænser, de ikke troede muligt at passere. Han er god til at forklare, gøde samarbejde, indgyde mod og give selvtillid.”

Annonce

Virtuel dans

Nick Sønderskov Hansen har under hjemsendelsen arbejdet med et virtuelt danseforløb med sine elever. Hele forløbet kulminerede med ’Dans sammen på afstand’ på Teams, hvor alle var med. Selv enkelte forældre og søskende deltog.

- Mine elever skal overskride grænser, og jeg vil give dem selvtillid. For mig er det vigtigt, at idræt ikke er et pausefag. Mit mål er at være en kæmpe inspirationskilde, og jeg vil fortsætte med at danse med dem i idrætstimerne til den dag, jeg går på pension, udtaler Nick Sønderskov Hansen.


For mig er det vigtigt, at idræt ikke er et pausefag.

Nick Sønderskov Hansen


- I denne corona-tid har jeg sat mig for, at jeg skal lave verdens bedste og sjoveste digitale corona-lektion. Eleverne laver lige nu en slags Alfabet-Crossfit derhjemme. Jeg har givet alle alfabetets bogstaver en øvelse, og så skal eleverne sende en video til mig, hvor de ’træner’ deres eget navn. For nogen er det ikke kun fornavn, men også mellemnavn og efternavn, understreger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Den lille Avis

FDF'ere kan mødes igen

Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Avis-træffetid på Bredgade

Den lille Avis

Ny legeplads på Gyvelborg

Den lille Avis

Give Steel nomineret til pris

Annonce