Annonce
Den lille Avis

Ildsjæle vil gerne udvide idrætshal - men udfordres af stigende priser på byggeri og energi

Ejstrupholm Hallen har lignet sig selv i mange år, men pladsen er nogle steder ved at blive for trang. Derfor har der længe været planer om en udvidelse. Arkivfoto: Peter Hald
Bestyrelse vil gerne i gang med udvidelse af Ejstrupholm Hallen - men det kniber med pengene.

Ejstrupholm: De stigende priser på byggeri og energi medfører, at den planlagte udvidelse af Ejstrupholm Hallen bliver dyrere end beregnet, og at projektet kommer senere i gang end ventet.

Men bestyrelsen for hallen - der er en selvejende institution - er fast besluttet på at gennemføre udvidelsen af Ejstrupholm Hallen, der i flere år har savnet plads. Ikke mindst er omklædningsfaciliteterne for håndboldspillerne ret begrænsede, og også motionister og fitness-folket har brug for bedre forhold.

Derfor vil hal-bestyrelsen nu overveje, hvordan man bedst kommer videre med projektet, og en af metoderne kunne være at søge opbakning og støtte fra borgere og virksomheder i Ejstrupholm og opland - og søge fonde, lyder det fra hallens bestyrelsesformand Lars Andreasen.

Annonce

- Det kunne jo være, at nogen vil bidrage. Vi har set nogle gode eksempler på lokal opbakning i det store projekt med at forskønne det gamle lystanlæg her i Ejstrupholm. Her er der udført et fantastisk arbejde, og gruppen bag projektet har virkelig været dygtige til at få både økonomisk og praktisk hjælp, siger Lars Andreasen.

Han understreger dog, at med hensyn til udvidelsen af hallen vil det kræve, at man sætter professionelle byggefirmaer og håndværkere på opgaven, så anvendelse af frivillig arbejdskraft til hal-udvidelsen vil være forholdsvis begrænset. Men muligheden for at søge støtte fra det lokale erhvervsliv og fra fonde og andre parter skal undersøges, mener Lars Andreasen.

- Der er ingen tvivl om, at projektet vil blive dyrere, så enten skal vi have flere penge eller skære nogle af ønskerne fra, siger han.

Lån vil belaste driften

Foreløbig lyder budgettet på 7,5 millioner kroner, og det omfatter blandt andet med en multisal, en springgrav, nye lokaler til motionister, fitness og spinning og ikke mindst en udvidelse af omklædningsfaciliteterne og toiletterne - herunder et nyt handicaptoilet med ekstern adgang.

Ejstrupholm Hallen har fået en kommunal lånegaranti, men lån skal betales tilbage, og spørgsmålet er, hvor meget hallens drift kan bære, lyder det fra Lars Andreasen.

Håbet er stadig at komme i gang i et eller andet omfang i år, men der er et stykke vej endnu.

- Vi forsøgte at indhente nogle tilbud lige før jul fra tre firmaer. Den ene ville give et svar, men manglede lige det sidste med materialer, det andet firma var ikke interesseret lige nu, og det tredje firma havde ikke tid. Derfor har vi udskudt den proces en måned eller to og håber at få nogle priser. Derefter overvejer vi at indkalde til et borgermøde for at se, hvordan vi kan finde flere penge - eller skære i ønskerne, forklarer hal-formanden.


Der er muligt, at vi kan finde nogle flere penge. Vi har jo ikke været i gang med at undersøge, hvor meget lokalbefolkningen kan støtte.

Lars Andreasen

- Vi har arbejdet ud fra nogle overslag, og vi har været begrænset af er, at tilsagn om lånemuligheder jo ikke giver os penge i hånden. Her er vi jo nødt til at afvikle afdragene af vores bestående driftsbudget. Spørgsmålet er så, hvad vi magter at afvikle - kan vi betale ydelserne på lånene? Det har været en udfordring at få driften til at hænge sammen med de lånemuligheder - og så bliver vi ramt af prisstigninger både på materialer og samtidig stigninger på vores energiforbrug. uddyber Lars Andreasen.

Ejstrupholm Hallen

Ejstrupholm Hallen blev taget i brug i 1973 med det formål at dække behovet for idrætsudøvelse fra de lokale sportsforeninger og Ejstrupholm Skole.

I 1975 blev der indrettet billardlokale, og i 1982 anlagde Ejstrupholm Tennisklub to tennisbaner i nærheden af hallen.

I 1998 gennemførte man en større haludvidelse, så idrætshallen kan tilbyde scenefaciliteter, et stort sportslokale, billardlokale, tre mødelokaler og cafeteria.

- Der er muligt, at vi kan finde nogle flere penge. Vi har jo ikke været i gang med at undersøge, hvor meget lokalbefolkningen kan støtte. Vi ved foreløbig, at vores antenneforening vil støtte os i et eller andet omfang, tilføjer han.

Så det kan blive til en runde i lokalbefolkningen og hos sponsorer?

- Ja, og også hos andre i øvrigt - fonde for eksempel. Hos fonde står hal-udvidelser dog ikke øverst på listen, siger Lars Andreasen.

En del af processen i forhold til kommunen har været i gang:

- Kommunen har været velvillig med, at en del af midlerne fra Sløjfe-projektet er øremærket til hal-udvidelsen - det er vi rigtig glade for. Der har vi 2,5 millioner kroner stående på den konto. Og så har vi fået en kommunegaranti for et lån. Det løser bare ikke vores problemer ret godt - som nævnt skal vi selv afdrage lånet efterfølgende af vores almindelige budget - og vi kan jo ikke lige pludselig få en masse ekstra lejeindtægter. Det er ikke så nem en kabale, konkluderer Lars Andreasen.

Annonce
Den lille Avis

Landevejskro er svær at sælge - banker siger nej

Annonce
Den lille Avis

Snack-fabrik udvider med 5500 kvadratmeter stor tilbygning

Annonce
Den lille Avis

Friskole får hjælp fra gråhårede buschauffører, der kører elever til og fra skole

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Værtshus får en ny rolle som byens samlingssted

Den lille Avis

Kendt kunstmaler åbner sit atelier

Den lille Avis

Fodboldklub er plaget af "corona-hærværk", roderi og flaskeknusning

Brædstrup Avis

Biograf-ejere gav aldrig op, men holder stadig filmfanen højt efter et kvart århundrede

Den lille Avis

Friskole-forældre trodsede kulden: Skoleleder udpeget ved udendørs generalforsamling

Den lille Avis

Lille købmandsbutik kæmper hårdt for at overleve - kunderne køber for lidt

Brædstrup Avis

Corona skabte kæledyrs-eksplosion: Travle dyrlæger ansætter ny kollega

Den lille Avis

Region Midtjylland gør klar til at uddele landsbypris

Annonce