Annonce
Ikast-Brande

Institution i Nørre Snede overvejer at udvide

Huset Scheving på Skovbakken i Nørre Snede har tanker om at give plads til flere autistiske voksne.
Annonce

Nr. Snede: Huset Scheving, en privat fondsejet institution for voksne mennesker med autismespektrum-forstyrrelser, vil nu gerne sikre sig muligheden for at kunne udvide på længere sigt.

Institutionen, der siden 2016 har holdt til på Skovbakken 29 i Nørre Snede, har anmodet kommunen om at sætte gang i udarbejdelsen af et kommuneplantillæg og en lokalplan, der kan gøre det muligt at udvide.

Planarbejdet er dog ikke ensbetydende med, at udvidelsen rent faktisk bliver gennemført.

Det handler om fremtidssikring, og der er ikke besluttet noget endnu, understreger Jesper Engkær Thing, der sammen med Lars Nørgaard udgør ledelsen i Huset Scheving.

- Vi vil gerne have muligheden for at udvide på sigt - vi er slet ikke så langt endnu, at vi siger, at vi skal udvide. Det kan være noget, der ligger langt ude i fremtiden, siger Jesper Engkær Thing.

At Huset Schevingen slog sig ned i Nørre Snede hænger sammen med det trygge lokalmiljø:

- Nørre Snede er en fantastisk by. Vores beboere føler sig meget trygge her i Nørre Snede, og de kan uden problemer gå op og handle i byens butikker, fordi det er et lille nærmiljø, forklarer han.

Annonce

Planarbejde begynder

Kommunens teknik- og miljøudvalg har på sit seneste møde besluttet at igangsætte planarbejdet. Udvalget sætter gang i udarbejdelsen af et forslag til tillæg nr. 40 til Ikast-Brande Kommuneplan 2017-2029 og en lokalplan med nummer 392. Ifølge formanden for teknik- og miljøudvalget, Henrik Engedahl (V), skal man regne med, at der vil gå et års tid, før planarbejdet klar. I processen bliver der den gængse otte ugers offentlige høring, hvor naboer og andre kan give deres besyv med.

I øjeblikket har Huset Scheving otte pladser i døgntilbuddet og derudover et dagtilbud. Institutionen har overfor kommunen forklaret, at man oplevet en stigende interesse og ønsker derfor at udvide med flere pladser, herunder en særligt skærmet afdeling til særligt autistiske voksne. Udvidelsen vil give mulighed for omtrent otte almindelige døgntilbudspladser og seks døgntilbudspladser i et særligt skærmet miljø. Derudover bliver der mulighed for, at eksisterende bebyggelse kan benyttes til aktivitetshus og administrationsbygning. Det fremgår af teknik- og miljøudvalgets dagsorden.

Planområdet ligger i den sydlige udkant af Nørre Snede lige nord for Præriepladsen. Dele af området er i dag ejet af institutionen og bruges allerede til offentlige formål, resten ønskes opkøbt. Store dele af planområdet er i dag beplantet. Planområdet er stærkt kuperet, hvilket gør det svært at bygge uden at terrænregulere.

Kommuneplantillægget og lokalplanen skal være med til at sikre, at institutionen kan fremtidssikre sin ejendom. Der skal ligeledes tages højde for, at institutionen har forskellige husdyr i forbindelse med deres behandling, herunder grise og geder. Derfor arbejdes der med at fastholde dele af planområdet i landzone, fremgår det af referatet fra teknik- og miljøudvalget.

Planerne forudsætter, at dele af den nuværende beplantning i planområdet fældes. Arealet skal i stedet anvendes til en skærmet institutionsafdeling. Det kan blive nødvendigt at give tilladelse til en større terrænregulering, men denne vil blive nærmere klarlagt gennem planprocessen, lyder det videre i referatet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Sommer som i gamle dage

Den lille Avis

Frisøren har været savnet

Annonce