Annonce
Den lille Avis

International festival på vej til Nr. Snede

I ti år har der været international kunstworkshop i Gludsted. Nu er det muligt, at Nr. Snede overtager konceptet. Arkivfoto
Når arrangørerne af kunstworkshoppen i Gludsted til næste år har ti års jubilæum, bliver stafetten givet videre. Måske er det Nr, Snede, der samler den op.
Annonce

Nr. Snede: Nå den 10. internationale art-workshop løber af stablen til næste år, er det samtidig sidste gang, det foregår i Gludsted.

Det har arrangørerne for længst meldt ud.

Nu er der åbnet mulighed for, at festivalen kan fortsætte et andet sted i tidl. Nr. Snede Kommune.

Det fortæller formand for Nr. Snede lokalråd, Hans Jørgen Jensen.

- Vi er blevet spurgt, om vi vil overtage den internationale art workshop. Vi har sagt, at det vil vi prøve at arbejde videre på, fortæller formanden.

Punktet blev behandlet på lokalrådets seneste møde, og reaktionen har været positiv.

- Det vil jo betyde et stort træk på frivillig arbejdskraft i byen. Men når Gludsted kan, så kan vi også. Jeg kan forstå på arrangørerne i Gludsted, at det cirka er 50 mennesker, der skal involveres, så det er en stor omgang. Vi har hverken sagt ja eller nej. Vi er ved at undersøge det, men vi vil rigtig gerne, siger Hans Jørgen Jensen.

Diana Yumi fra Brasilien er én af de mange kunstnere, der har været til workshop i Gludsted. Foto: Morten Pape

Han vurderer, at det bør kunne lykkes at skaffe frivillig arbejdskraft til de praktiske gøremål i løbet af de ti dage, en kunstfestival formentlig vil vare.

- Det praktiske arbejde i hverdagen med mad og drikke og den slags, det skal vi nok få til at fungere. Det er mere et spørgsmål, om vi kan få nedsat den styregruppe, der skal organisere den her festival. Det er jo selve organiseringsarbejdet, der kommer til at koste nogle kalorier. Det kommer jo kunstnere fra hele verden, og vi skal bruge i hvert fald ti dage - det er, hvad de har gjort i Gludsted. Det er et arbejde, vi skal have delegeret ud, så vi kan få nogen til at tage sig af det. Men vi har god tid, for der er over 1½ år til, siger formanden.


Det praktiske arbejde i hverdagen med mad og drikke og den slags, det skal vi nok få til at fungere. Det er mere et spørgsmål, om vi kan få nedsat en styregruppe

Hans Jørgen Jensen, Lokalrådet


Annonce

Årets landsby

Der har den seneste tid været holdt borgermøder i Nr. Snede om, hvordan man udvikler byen. Der bliver arbejdet frem imod, at Nr. Snede skal være årets landsby i 2023. I den forbindelse er netop kulturen og fællesskabet omkring kulturen et vigtigt element.

- Derfor vil et arrangement som det her, hvor i fællesskab kan stable et kulturprojekt på benene, være noget, der vil tælle for os, i bestræbelserne på at blive årets landsby, siger Hans Jørgen Jensen.

Arrangørerne i Gludsted har lovet at hjælpe til, når stafetten skifter hånd.

- Så vi har alle forudsætninger for at gøre det her. Vi er blevet enige om, at vi skal have nogle flere møder med folkene fra Gludsted, hvor vi skal høre lidt mere om, hvordan det hele hænger sammen. Hvis ikke vi tager det, så står Brande på spil, og det skal de ikke have. Vi vil arbejde hårdt på, at det havner i Nr. Snede, siger formand for lokalrådet, Hans Jørgen Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Lokalhistorisk bog er på vej

Den lille Avis

Klassisk koncert på museum

Den lille Avis

Fodboldtræner blev hædret

Den lille Avis

Motorshow bliver aflyst

Annonce